Nyitott szemmel: Törésvonalak – Fókuszban Libanon

Nyitott szemmel: Törésvonalak – Fókuszban Libanon

A jelenkori erdélyi magyar jogtudomány egyik legismertebb és legtevékenyebb képviselője, dr. Veress Emőd ügyvéd, a Sapientia EMTE docense számos szakkönyv szerzője, társszerzője. Magánjogi munkássága laikusok számára nehezen megfogható, de sokatmondó, hogy otthonosan mozog a gazdasági szervezetek jogának történetében az ókori Babilontól a modern tőzsdei részvénytársaságokig.

Szívén viseli a magyar, ezen belül is az erdélyi magyar jogtudomány jeles képviselői hagyatékának ápolását, emlékük megőrzését, az erdélyi magyar jogásztársadalom önszerveződését is. Munkájából adódóan több földrész számos országában megfordult már, a szakmai kapcsolatok kiépítése mellett azonban soha nem hanyagolja el az ismerkedést egy adott ország társadalmi és kulturális értékeivel. Nem hagyhatja ki, hogy Hammurapi törvénykönyvét a maga eredetijében is szemügyre vegye. Megrögzött hobbifotós, akinek arra is kiterjed a figyelme, hogy az egzotikumot a múlt század eleji polgári szépérzék fekete-fehérjében örökítse meg.

A Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) Nyitott szemmel című sorozatában 2016. március 31-én, csütörtökön, este 6 órától sorra kerülő, Törésvonalak című beszélgetés fókuszpontja Libanon, ám arról sem feledkezünk majd el, hogy a Közel-Kelet egyes jelenkori összefüggéseinek fényében mutassuk be a cédrusok hazáját.

Az est házigazdája Laczkó Vass Róbert.

Mindenkit szeretettel várunak!

www.emke.ro


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »