Nyissák ki az iskolákat! Aláírásgyűjtésbe kezd a Spolu

Nyissák ki az iskolákat! Aláírásgyűjtésbe kezd a Spolu

A parlamenten kívüli Spolu (Együtt) párt az otvormeskoly.sk weboldalon petíciót indít annak érdekében, hogy újra kinyíljanak az iskolák. Ezzel akarja rávenni a kormányt, hogy az oktatáshoz, mint prioritáshoz álljon hozzá.

– mondta Juraj Hipš, a Spolu elnöke.

Egyúttal figyelmeztet arra is, hogy az első hullám idején 50 ezer gyermek maradt oktatás nélkül, további 130 ezernek pedig nem állt módjában bekapcsolódni az online tanulásba.

 – figyelmeztet Hipš.

Hírdetés

A világszervezetek, a WHO, az UNESCO és az UNICEF mind úgy vélik, hogy az iskolák bezárására koronavírus idején csakis a legvégső esetben kerülhet sor.

Az alapiskolák felső tagozatos tanulói és a középiskolák diákjai október 26 óta részesülnek távoktatásban.

Az egyetemistáknak az egész téli szemesztert ily módon kell abszolválniuk. Csak az alapiskolák alsó tagozatos tanulói és az óvodások tanulnak a hagyományos jelenléti formában.

November 16-tól a hátrányos helyzetű diákok, akik nem tudnak részt venni a távoktatásban, kis csoportokban – 5+1 fő – jelenléti formában is tanulhatnak az alap- és középiskolákban.

Bár Branislav Gröhling oktatási miniszter már meglebegtette, hogy mielőbb ki akarja nyitnia az iskolákat, a kormányfő ezt az alacsonyabb fertőzöttségi számhoz és az ismételt tesztelésekhez köti. Ha jó irányba fejlődnek a dolgok, Igor Matovič három királyok után látja reálisnak a régi kerékvágásba való visszaállást, vagyis az alapiskolák felső tagozatainak és középiskoláknak a megnyitását.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »