Nyíri Zoltán: kell a belső ellenzék

Nyíri Zoltán: kell a belső ellenzék

Az alelnöki székből távozó Kocsis Máté helyére a korábbi operatív igazgatót, volt vízilabdázót, Nyíri Zoltánt választották a Ferencvárosi Torna Club ügyvezető alelnökévé, aki a Digisport tévének kedden nyilatkozva sietve elmondta, a szakosztályok közül a legnagyobb adósságot a futballcsapat halmozta fel, mégpedig a nemzetközi szereplés terén, noha sporttörténelmi siker, hogy 2016-ban 21 pont előnnyel nyert bajnokságot.

Szerinte
helyes, hogy a Fradi családon belül van egy “ellenzék”, hisz a véleményét mindenki mondhassa el, de megpróbálják ezeket a véleményeket “bent tartani”,
kifelé egységet kell mutatni, nem mindegy, hogy a Ferencváros hogy neveli a sportolóit, “nem szerencsés az utcán veszekedni”.

A vízilabdázókról szólva elmondta, az idei év majd eldönti, hogy egyszeri, kiugró eredmény volt, hogy az FTC 18 év szünet után újra bajnokságot nyert. A női kézilabdázókra is büszke, akik nyertek egymás után két KEK-et, és hosszú évek után elvette a bajnoki elsőséget a Győrtől, távlati cél a Bajnokok Ligája budapesti végjátékában szerepelni. Nem kevésbé az ifjúsági sportolókra, akik az októberi ifiolimpián három érmet is szereztek, vagy éppen a jégkorongozókra, akik hétfőn verték 2-0-ra a mindig, mindenben nagy rivális Újpestet.
A Fradi-jégcsarnokkal kapcsolattal elmondta, reméli, 2022-re befejeződhet a beruházás: ha az építkezés elkezdődik, akkor 2022-ben nem csak a jégcsarnok, de az egész “Fradiváros” is elkészül.

Hírdetés

Nyíri úgy véli, egy ekkora klubnál nem lehet olyanról beszélni, hogy “egyéni eredmény”, jelenleg hetvenen dolgoznak együtt, ami a klub stabilitását szavatolja.

“Maga a klub úgy működik, mint egy cég” – írta le a jelent a vezető.

A közelmúltban napvilágot látott hírekre reagálva azt is elmondta,

nem tervez új szakosztály(oka)t indítani a Ferencváros

a meglévő 19 mellett, ugyanakkor ha “az élet hoz egy új lehetőséget”, akkor azt megvizsgálják, amint ez a vívás esetében is történt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »