Nyíregyházán rendezték meg a Görkapocs Fesztivált – KÉPRIPORT

Nyíregyházán rendezték meg a Görkapocs Fesztivált – KÉPRIPORT

Augusztus 11-én ötödik alkalommal rendezte meg a Görögkatolikus Metropólia városmissziós rendezvényét, a Görkapocs Fesztivál, amelyet idén ismét Nyíregyházán tartottak meg.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A fesztiválon a Görögkatolikus Metropólia mindhárom egyházmegyéjéből érkező oktatási és szociális intézmények, közösségek mutatkoztak be interaktív sátraikban, valamint előadásaikkal a nagyszínpadon. A programot a Kerekes Band együttes koncertje, illetve a Szent Miklós-székesegyházban tartott Akathisztos szertartása zárta.

A 2012-es első, nyíregyházi fesztivál után eddig Debrecen, Tokaj és Nagykálló adott eddig otthont a Görkapocs Fesztiválnak. A görögkatolikus egyház eredeti célja a rendezvénnyel, hogy nyisson a város és az emberek felé, megismertesse velük hagyományát és értékeit, továbbá bemutassa, hogy az egyház hogyan és miként képes a 21. században együtt élni, együtt tevékenykedni és együtt haladni a kor emberével, kultúrájával, eszközeivel. 

Az esemény minden évben összekapcsolódik az évente Máriapócsra szervezett ifjúsági gyalogos zarándoklattal, amely idén augusztus 7-én indult Szikszóról, s többek között Nyíregyházát is érintve szombaton, augusztus 13-án érkezik meg a kegyhelyre.

Fotó: Zadubenszki Norbert

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »