Nyíregyháza: megmenekültek az ikrek az ámokfutótól

Fegyveres tört be egy családi házba szerda délután Nyíregyházán és lövöldözni kezdett. Az MTI értesülései szerint egy 40 éves ő meghalt, egy 49 esztendős férfi pedig életveszélyesen megsebesült; más információk szerint a férfi is életét vesztette.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján közölte, hogy egy házaspárra lőtt rá egy ismeretlen férfi szerda délután Nyíregyházán, a nő meghalt, a férfit életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A közlemény szerint egy eddig ismeretlen férfi egy Friss utcai családi házban lőtte meg az ott élő házaspárt. Az elkövető férfi elmenekült, keresik.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója az MTI-nek korábban azt mondta, a Friss utcai családi házba kiérkező mentők egy halott nőt találtak, egy férfit pedig életveszélyes fejsérülésekkel a nyíregyházi traumatológiai centrumba vittek. Hozzátette, a házban egy hét év körüli ikerpár is tartózkodott, ők azonban nem sérültek meg.

Sajtóinformációk szerint kórházba szállítását követően a 49 éves férfi is életét vesztette. A környékbeliek szerint a fehér pólót és csuklyát viselő gyanúsított kerékpárral menekült el a helyszínről, ám a rendőrség ezt nem erősítette meg. Az MTI helyszínen lévő tudósítója azt látta, hogy a Friss utcában nagy a rendőri jelenlét, a rendőrök helyszínelnek, a szomszédokat hallgatják meg. A családi házat harminc–negyven méternél közelebb nem lehet megközelíteni, a közeli 41-es főút városba bevezető szakaszán is több rendőrautó áll. Más források szerint a rendőrök helikopterrel keresik a szökésben lévő gyilkost, a Terrorelhárítási Központ is kivonult a helyszínre.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »