Nyilvánosságra került Kiska és Pellegrini üzenetváltásának egy része. Pellegrini Fico ügyében lobbizott

Nyilvánosságra került Kiska és Pellegrini üzenetváltásának egy része. Pellegrini Fico ügyében lobbizott

Nyitókép: TASR

Nyilvánosságra került az Andrej Kiska volt államfő és Peter Pellegrini miniszterelnök közötti párbeszéd egy része.

A Kiska és Pellegrini közti beszélgetést Ondrej Dostál képviselő hozta nyilvánosságra.

Dostál volt az, aki zsarolás gyanújával feljelentést tett Fico ellen, miután Kiska kijelentette, a volt kormányfő megzsarolta őt azzal, hogy nevezze ki az Alkotmánybíróság elnökének. Ugyan az eljárást leállították, Dostál megkapta, hogy mit mondtak az érintettek az ügyben.

„BB hívott (Bugár Béla – szerk. megj.). Állítólag beszélt vele (Ficoval – szerk. megj.) és azt üzente nekem, hogy vagy megteszem az Alkotmánybíróság elnökének, vagy valamilyen jelentést helyez a parlament elé rólam. Ez az az üzenete, amit a Tátrában el akart nekem mondani?“

– írta Kiska Pellegrininek 2019. január 4-én.

 „Szia. Úgy gondolom, hogy BB ezt nagyon leegyszerűsítette. Tudod, hogy ő (Fico – szerk. megj.) már nagyon szeretne elmenni. Számára az egyetlen megoldás az, ha az Alkotmánybíróság élére kerül. Az üzenet a részéről inkább az, hogy mindezt nagyon szeretné, viszonzásképp pedig nagyon konstruktív párbeszédet kínál, valamint megpróbálja lecsillapítani a kedélyeket minden fronton, ahol valamilyen problémák adódhatnak…   De az igaz, hogy ha ez a távozás nem sikerül neki, akkor talán semmi más nem marad a számára, mint keményen harcolni a végsőkig… Az üzenetet kérlek, értsd úgy, ahogy az elején is megírtam…, hogy siker esetén nagyon konstruktív tud lenni”

Hírdetés

– írta Pellegrini Kiskának.

Kiska megerősítette a kommunikáció valódiságát

A Smer-SD szóvivője szerint Andrej Kiska kínos próbálkozásáról van szó, amivel a saját botrányait és a csökkenő preferenciáit szeretné leplezni.

„A rendőrség lezárta az ügyet, amiből egyértelműen kiderül, hogy Kiska az egész történetet csak kitalálta“.

Andrej Kiska sajtótájékoztatóján erősítette meg, hogy a nyilvánosságra hozott kommunikáció valódi.

„Fontos, hogy lássuk, miért is indult ellenem ez a lejárató kampány, és milyen ajánlatot kaptam. Elég lett volna, ha Ficot megteszem az Alkotmánybíróság elnökének, és semmilyen lejárató kampányt nem indítanak ellenem“

– tette hozzá Kiska.

Aktuality.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »