Nyilvánosságra hozhatják a szeptember 11-i merénylet eddig titkos adatait

Nyilvánosságra hozhatják a szeptember 11-i merénylet eddig titkos adatait

Az Obama-kormányzat várhatóan hamarosan dönt arról, hogy nyilvánosságra hozzák-e a 2001. szeptember 11-i terrorakciókról szóló jelentés azon huszonnyolc oldalnyi tényanyagát, amely titkosítva maradt, és amely tartalmazza állítólag Szaúd-Arábia esetleges érintettségét a merényletekben.

Bob Graham floridia szenátor, a vizsgálatot folytató kétpárti bizottság egyik társelnöke az NBC televízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában elmondta, hogy a kormányzat egyik – általa meg nem nevezett – tisztségviselőjétől származó információi szerint a hírszerzés felelős vezetői az elkövetkező néhány hétben döntenek arról, nyilvánosságra hozhatók-e a dokumentumok. A Capitolium szuterénjében, speciális biztonsági berendezésekkel ellátott szobában őrzött dokumentumok Graham szerint fontos információkat tartalmaz „a külföldi támogatás azon specifikus forrásairól, amelyeket a szeptember 11-i gépeltérítők némelyike Egyesült Államokbeli tartózkodása idején élvezett”.

Miközben reményét fejezte ki, hogy az amerikai népet megtisztelik a dokumentumok nyilvánosságra hozatalával, Graham úgy fogalmazott: „szeptember 11-e legfontosabb megválaszolatlan kérdése az, vajon ez a rendkívül kifinomult összeesküvés a tizenkilenc merénylő műve volt-e vagy támogatták őket”.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »