Nyilvánossá vált a hangfelvétel a kecskeméti szavazatvásárlási ügyben

Nyilvánossá vált a hangfelvétel a kecskeméti szavazatvásárlási ügyben

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti előválasztási képviselőjelöltje szerint szavazatvásárlás és előválasztási csalás történt, amikor állítása alapján 2-4 ezer forintot kínáltak a szavazósátrakhoz tömegével buszoztatott embereknek. Ehhez azonban az MSZP-Párbeszéd egyéni előválasztási jelöltjére, Király Józsefre, valamint Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltre is szavazniuk kellett egy a Momentum által most közzétett hangfelvétel szerint.

Az alább hallható felvétel mellett további hanganyagokat is elküldött Bodrozsán még a tegnapi napon az Országos Előválasztási Bizottságnak, arra kérve a testületet, hogy léptessék vissza szocialista ellenfelét. Hétfő délután az MSZP közleményben tagadta a szavazatvásárlással kapcsolatos vádakat, és azt írták, „Király József nem vásárolt szavazatot és nem buzdított erre senkit. Aki ilyet terjeszt, bűncselekményt követ el, ezért nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt büntetőfeljelentést teszünk.”

Hírdetés

A momentumos jelölt sajtóközleményében azt írta, eddig személyiségi jogi okok miatt nem hozta nyilvánosságra a hangalapú bizonyítékait, azonban Király József tegnap nyilvánosan megfenyegette őt azzal, hogy rágalmazás miatt feljelenti. Bodrozsán szerint az ilyen gyanús ügyek nyilvánosságra hozatala nem lejáratás vagy rágalmazás, s hogy ez egyértelmű is legyen, közzétette az egyik beszélgetésről készült felvételt, melynek szereplői (személyiségi jogok miatt) név nélkül és eltorzított hanggal hallhatóak.

A kevesebb mint másfél perces hangfelvételen elhangzó párbeszéd során egy személy beszélget egy választóval, aki megerősíti, hogy 2 ezer forintot kapott azért, hogy az MSZP jelöltjeire, Király Józsefre, illetve Karácsony Gergelyre szavazzon. 

A Momentum jelöltje szerint elfogadhatatlan a szavazatvásárlás akkor is, amikor a Fidesz csinálja, és akkor is, amikor egy ellenzéki politikus.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »