Nyilvánosak a hódmezővásárhelyi Elios-dokumentumok

Nyilvános a hódmezővásárhelyi Elios-ajánlattételi felhívás. A város honlapján 2010-ig visszamenőleg tették közzé a közbeszerzésekkel kapcsolatos dokumentumokat.

A 2010. március 1-jén kötött szerződést a város polgármestereként Lázár János írta alá, a vállalkozói díjat nettó 577, illetve bruttó 721 millió forintban állapították meg.

A dokumentum szerint Tiborcz István és Erdei Bálint, az ES Holding Zrt. vezérigazgatói azt vállalták, hogy a projekttel az érintett fogyasztási helyeken 25% megtakarítást érnek el.

A közvilágítás korszerűsítésére hárman pályáztak: egyikük, a Metalcom Zrt. olcsóbban vállalta volna a munkát, a projekt meghiúsulása esetén pedig csaknem háromszor annyi kötbért is fizetett volna, mint Tiborcz cége.

Hódmezővásárhely volt az a város, ahonnan az Elios közvilágítás korszerűsítése elindult: a cég ott nyert el először pályázatot.

Kész a bírósághoz fordulni az MSZP

Az adatvédelmi biztoshoz fordulnak az ellenzéki képviselők, mert a kecskeméti önkormányzat nem adta ki az OLAF-jelentést. Ez az a dokumentum, amelyben az unió csalás elleni hivatala súlyos szabálytalanságokat tárt fel Orbán Viktor vejének cégével kapcsolatban.

Harangozó Tamás, az Elios-ügyet vizsgáló árnyékbizottság tagja a Hír TV Egyenesen című műsorában arról beszélt, ha Péterfalvi Attila elmarasztalja az önkormányzatot, akkor hivatali visszaélés miatt büntetőfeljelentést tesznek. Bővebben>>>

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »