Nyilvános ülésen tárgyalja a MOB a Borkai-orgia miatt beadott jobbikos javaslatot

Nyilvános ülésen tárgyalja a MOB a Borkai-orgia miatt beadott jobbikos javaslatot

November 13-án dönt a Magyar Olimpiai Bizottság Elnöksége arról, hogy támogatják-e a törvényjavaslatot, amely alapján a szexbotrányba keveredett Borkai Zsoltot megfoszthatnák olimpiai életjáradékától. A hvg.hu megkeresésére a javaslatot jegyző, szintén olimpiai bajnok Steinmetz Ádám azt írta, hogy  

“A sporttörvényt módosító javaslatát a MOB jogi osztálya véleményezte, azt a MOB elnöksége sajtónyilvános ülésén fogja tárgyalni”

Hírdetés

A jobbikos országgyűlési képviselő a korábban benyújtott törvényjavaslattal lehetővé tenné, hogy az erkölcstelen életmód miatt is megvonhassák a járadékot egy sportolótól. Jelenleg a sporttörvény alapján ezt csak akkor tehetik meg, ha az érintettet elítélik vagy próbaidőre bocsátják – utóbbi esetben csak a próbaidő végéig szünetel az utalás.

Steinmetz Ádám Borkairól: “Ne kapjon életjáradékot aki ilyen életvitelt folytat”

Borkai Zsolt kérjen bocsánatot, de ne csak a feleségétől, hanem a sportolóktól is – mondja Steinmetz Ádám, olimpiai bajnok vízilabdázó. A Jobbik képviselője szerint “aki sokak példaképe, nem folytathat olyan életmódot, mint a győri polgármester”. Azt is hozzátette, hogy a Fideszből azóta kilépett városvezető esetében indokolt lenne a kiemelt életjáradék felülvizsgálata is.

Borkai Zsoltról október elején jelentek meg videók, amelyeken bizalmasaival és fiatal lányokkal orgiázik. A felvételeket egy névtelenségbe burkolózó blogger töltötte fel, aki korrupcióval és drogfogyasztással is megvádolta a Fideszből kilépett, újraválasztott, majd lemondott polgármestert.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »