„Nyílt vagy meghívásos – „Simonka nem mond igazat”

Simonka György fideszes országgyűlési képviselő neve is felmerült a NAV egyik nyomozása során Célpont című műsorunk információi szerint.

A politikus választókörzetében, Dél-Békésben 17 millióért szervezhetett egészségügyi szűrőnapot a Mengyi Roland korrupciós ügyében érintett cég. A fideszes politikus azt állította: nyílt eljáráson választották ki a Public Sectort, amely korábban még nem végzett ilyen feladatot. Az LMP társelnöke szerint viszont a pályázat meghívásos volt.

 „ – Jó napot kívánok, Marsi Csillát keresem, Medgyesi Miklós vagyok.

– Hát ő el kellett, hogy menjen…”

Marsi Csilla a vezetője a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítványnak, amely több százmillió forint uniós pénzt nyert el. 17 millióért például három alkalommal kellett szűrőnapot szervezni a kistérség településein. A feladatot az a budapesti Public Sector Kft. végezte el, amelyik az ügyészség szerint fiktív pályázatok írásával próbálta magánzsebekbe vándoroltatni az uniós pénzeket. A gyanú szerint simonka képviselőtársának, Mengyi Rolandnak a közbenjárásával. A cég pályázatírója, Boros Szilvia már előzetesben van az ügy miatt.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT

Forrás: hirtv.hu

Emlékeztető 1.: „Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.” (Lánczi András filozófus, a Századvég volt munkatársa, egyetemi kancellár)

Emlékeztető 2.: „A kormány nem vállalkozást ösztönöz, baráti oligarchahálózatot épít ki. Ezt bizonyítja, hogy amikor összeveszett a miniszterelnök Simicska Lajossal, akkor minden pozíciójából elkezdték kiszorítani és az új csókosokat próbálják helyzetbe hozni. És Mészáros Lőrincet vagy Garancsi Istvánt sem azért támogatja, mert ezzel egy-egy szektort ösztönöz, hanem azért, hogy a politikai hatalmát megtámasztja néhány nagyvállalkozó, ráadásul mivel egy koncentrált-centralizált szféráról van szó, csak pár szereplővel kell kiegyeznie – és ezek az oligarchák gazdasági oldalról biztosítják a hatalmat.” (Részlet a Mellár Tamással készült Csak az első éjszaka joga hiányzik című interjúból)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »