Nyílt nevezésű Övbirkózó Nemzeti Bajnokság a 2021-es Ősök Napján

Nyílt nevezésű Övbirkózó Nemzeti Bajnokság a 2021-es Ősök Napján

A Kurultaj Magyar Törzsi Gyűléseken, illetve az Ősök Napján mára hagyománnyá vált, hogy az ünnepeinken kiemelt szerepet kapnak a hagyományőrző sportok és viadalok. Az idei Ősök Napján, augusztus 14–15-én rendezzük meg a 2021. évi magyarországi Nemzeti Övbirkózó Bajnokságot.

A bajnokság előtt a Magyar-Turán Alapítvány sportolói tartanak bemutatót, majd szabályismertetőt. A versenyre több szövetséges csapatot is meghívtunk illetve birkózó és judo egyesületeket is. A bajnokságra a [email protected] címen lehet regisztrálni (név, keresztnév, születési év, testsúly és az esetleges egyesület illetve sportág megjelölésével).

A helyszínen alá kell írni egy felelősség vállalási nyilatkozatot is. A nyilatkozat aláírásától függetlenül a versenyen tartózkodó orvos ellenőrizheti bármely jelentkező fizikai állapotát, és bizonyos esetekben megtilthatja a bajnokságon való részvételt.

 

Hírdetés

Az idei versenyen a felnőtt korosztályon kívül az ifjabbak is megmérettethetik magukat. A felnőtt versenyen csak 18 éven felüli férfiak indulhatnak, saját felelőségükre. A bajnokságban két súly kategória lesz: 75 kg alatti és, azon felüli. A fiatalabb korosztálynál a gondviselőnek is hozzá kell járulnia a versenyzéshez, 13 és 17 év közötti fiatalok indulhatnak. Az ifjúsági súlykategóriák: 55 kg alatti és 55+ kg.

A Mérlegelés (súly ellenőrzés) a helyszínen, délelőtt 10 órától. A menetidő 4 perc. Teljes értékű dobásnál (10 pont) vége a küzdelemnek. Egyenlő állás esetén aranypont (első elért pontig megy a küzdelem). Passzivitásért büntetőpont adható.

Mindkét kategória helyezettjei érmet, valamint értékes nyereményeket kapnak.

Minden kedves résztvevőt és érdeklődőt várunk szeretettel augusztus 15-16-án, Bugacon az Ősök Napja Óriás Sport-sátrában!

 


Forrás:kurultaj.hu
Tovább a cikkre »