Nyílt napot tartott a Veolia

Nyílt napot tartott a Veolia

Öt városban nyitotta meg fűtőműveinek kapuit a nagyközönség előtt a Veolia Energia Magyarország Zrt. április 13-án, a Távhőszolgáltatók Napján. A társaságcsoport negyedik alkalommal hívott meg az erőművek és a távfűtőművek bejárására iskolás csoportokat és társasházi közös képviselőket, akik testközelből ismerhették meg a távfűtő-rendszerek működését.

A távfűtési szezon zárására, április 13-ára időzítve rendezte meg a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) a Távhőszolgáltatók Napját, amelyhez ismét csatlakozott a Veolia Energia Magyarország Zrt. is. A cégcsoport tagjai Magyarországon közel 120 ezer lakossági és intézményi ügyfél számára termelnek hőenergiát, emellett távhőszolgáltatóként pedig 12 városban, 13 500 lakás távfűtéséről gondoskodnak közvetlenül. Ezért is döntött úgy a vállalat vezetése, hogy a csoporthoz tartozó létesítmények ismét csatlakozzanak a Távhőszolgáltatás Napja rendezvénysorozathoz.

Az előző évekhez hasonlóan most is öt városban várták az érdeklődőket a Veolia csoporthoz tartozó távfűtőművekben: Cegléd, Dombóvár, Dorog, Tata, és Érd városok létesítményeiben hirdettek nyílt napot.

– fejtette ki Bicskei Tibor a Veolia Energia Magyarország Zrt. távhő ágazat vezetője.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a távhőtermelő ágazatban meghatározó szerepet tölt be hazánkban, minden ötödik távfűtött lakásnak a cégcsoporthoz tartozó létesítmények termelik meg a szükséges hőenergiát. Magyarországon a 4 milliós lakásállományon belül több mint 650 ezer háztartás fűtését biztosítják távfűtési rendszerek.

A létesítmény-bejárás alkalmával a látogatók arról hallhattak tájékoztatást, hogy környezetvédelmi szempontból miért kedvezőbb egy helyen, ellenőrzött körülmények között hőt termelni, mint egyedi fűtési megoldásokat üzemeltetni.

A hőenergia-ellátás központosítása egyszerre kínál jó feltételeket a hatékonysági paraméterek javítására, a lakosságnál jelentkező költségek féken tartására, valamint a káros környezeti kibocsátások mérséklésére. „A bejárások alkalmával a látogatók arról is információt kaphatnak, hogy a távfűtőrendszereknek milyen fontos szerepe van a városi légyszennyezés elleni harcban, amelyet a Veolia egyik szívügyeként kezel” – fűzte hozzá Bicskei Tibor.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »