Nyílt lapokkal – strómanok és 300 hektár feletti nagygazdák zsákmánya a magyar föld

Véget ért a bűnbánat ideje, ez egészen biztos.

Ugyanakkor egy újabb kérdés is megválaszolásra vár. Az most már teljesen egyértelművé vált, hogy a haveri kör földhöz – állami és uniós támogatásokhoz – juttatása még azon az áron is megéri a törvényhozóknak, hogy uniós állampolgárok földműves tanúsítvánnyal is földet vásárolhatnak, ám most már azért is vakarni kell a Habony-művekben a buksit, hogy mi legyen azokkal, akik valahogy-valamiért meghaladták a törvényben meghatározott 300 hektáros birtokméretet?

A folytatás, illetve a teljes cikk videóval elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Mészáros Lőrinc Húsvétkor kalandparkot nyitott. Alig öt esztendő alatt legkevesebb 10 milliárdos vagyonra tett szert. Az interneten kering egy történet arról, hogy hat hektár földet örökölt egy asszony, aki nem kaphatja meg a tulajdonát, mert nincs neki ezüstkalászos tanfolyama, vagy mi a jó franc. Az ilyen végzettségről szóló bizonyítványt elég drágán osztogatják például fitneszedzőknek, vagy kutyakozmetikusoknak. Valószínűleg az örökösnek nincs pénze a bizonyítvány megszerzésére. Vagyis valaki kinézte már magának azt a bizonyos hat hektár földet! Mert a Fidesz mindent visz.

A betartott Fideszes ígéretekről egy cikk elérhető ITT

Békéscsaba, 2016. március 30.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A termőföld, az ivóvíz megőrzése és az élelmiszer-termelő képesség fenntartása az erőforrások szűkössé válásával ma már nemzetbiztonsági ügy, egyre inkább stratégiai fontosságúvá válik, emellett spekulációs célú befektetések célpontjává is lett. Európában a termőföld iránti hajsza fő hajtóereje a területalapú agrártámogatás rendszere, valamint a nyugat-európai és a kelet-európai termőföldárak közötti óriási különbség.” (Részlet az Országvesztés törvényesített földrablással című írásból) A termőföldet meg sem kell művelni, 2020-ig akkor is jár rá a 70 ezer forint/év/hektár uniós támogatás! Nincs alkotmányos védelem alatt a föld, a víz, az egészségügy és a nyugdíj, de az egykulcsos adó levédése fontos volt a Fidesznek!

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »