Nyilas Misi karácsonya – Idén is megajándékozhatjuk a rászorulókat

Nyilas Misi karácsonya – Idén is megajándékozhatjuk a rászorulókat

A Pozsonyi Református Egyházmegye idén is meghirdeti a “Nyilas Misi karácsony” elnevezésű diakóniai adománygyűjtő programot.

Évekkel ezelőtt a Diakóniai Központ indította el a „Nyilas Misi Karácsonya” elnevezésű adománygyűjtő akciót, melybe bekapcsolódhattak a felvidéki református egyházmegyék. Később a Diakóniai Központ már nem szervezte meg tovább a programot, a Pozsonyi Református Egyházmegye azonban a kezdetektől a mai napig fenntartja a karácsonyi gyűjtést.

olvasható Misák Alica csilizpatasi lelkésznő és diakóniai előadó felhívásában, aki a gyűjtést koordinálja. A lelkésznővel a Körkép.sk-n tavaly interjút is készítettünk az adománygyűjtés kapcsán.

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan az elkészített ajándékokon idén is fel kell tüntetni, hogy kinek készült: fiú+korosztály, lány+korosztály, ill. család – ez utóbbinál fel kell tüntetni azt is, ha tartós élelmiszert tartalmaz a csomag.

Hírdetés

Az összegyűjtött ajándékdobozokat a mennyiségtől és az igényektől függően Gömörbe, Kárpátaljára, és/vagy Kelet-Magyarországra továbbítják.

Körkép.sk/kpa

Nyitókép: körkép.sk/archív

Kapcsolódó tartalom:


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »