Nyert a Századvég a Mellár Tamás elleni peren

Pert nyert a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Mellár Tamással szemben – közölte a cég hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Fővárosi Ítélőtábla április 14-én kézhez vett jogerős ítélete szerint a 2014. október 31-én, a Népszabadság Online-on megjelentetett cikkben Mellár Tamás valótlanul állította, hogy a Századvégnél kutatási igazgatóként betöltött tisztsége idején a minisztériumtól kapott kutatási megrendelések alapján a miniszterelnök tanácsadói érdemi munkavégzés nélkül vették fel a minisztériumtól utalt pénzt.

Mit is mondott pontosan Mellár Tamás a Századvégről az ominózus NOL-interjúban? „Nem küldtek el. Azért jöttem el, mert számomra kiderült, hogy az egész műhely csak egy pénzmosoda” – jelentette ki akkor Mellár, aki szerint minisztériumok rendeltek kutatásokat. Amikor kutatási igazgatóként azt válaszolta, hogy ahhoz nem értenek, így reagáltak: „Ne törődj vele, mondták, akkor is meg kell csinálni, valamit kaparjatok össze, aztán majd úgyis ki fogják fizetni.” Hozzátette: „Akkor döbbentem rá, hogy én csak aláírni kellettem. A minisztérium utalja a pénzt, én aláírom, s a miniszterelnök tanácsadói fölveszik nálunk a nagy pénzt, miközben nem végeznek érdemi munkát. Azért kaptak nálunk pénzt, merthogy tanácsadóként nem tudták őket kifizetni. Azóta az összes ember, akit én vittem a Századvéghez, eljött onnan, mert látták, hogy nincs szükség igazi szakmai munkára.”

A verdikt

Az ítélet szerint Mellár Tamás megsértette a Századvég Gazdaságkutató Zrt. jó hírnevét, és elnézést kell kérnie a cégtől. Az ítélet rendelkező részét pedig nyolc napig közzé kell tenni a Népszabadság Online-on.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. 2014. október 31-én közölte, hogy jó hírnév megsértése miatt polgári peres eljárást indít Mellár Tamás ellen. Akkor úgy fogalmaztak, hogy minden esetben a jogszabályoknak és a szerződéses kötelezettségeknek megfelelően végzik a munkájukat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »