Nyert a BL-címvédő Nagybányán – A Győr átgázolt a Fradin

Nyert a BL-címvédő Nagybányán – A Győr átgázolt a Fradin

Távol került a budapesti négyes döntőtől a Nagybányai HCM női kézilabdacsapata, amely számára túl nagy falatnak bizonyult szombaton a címvédő Buducsnoszt Podgorica a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, hazai mérkőzésén. Magyar együttes biztos lesz a Final Fourban, hiszen a Ferencváros a Győrrel került szembe – óriási meglepetésnek kell történnie ahhoz, hogy ne utóbbi jusson a legjobb négy közé, ugyanis Ambros Martín együttese szombaton kiütéses győzelmet aratott a Fradi vendégeként. A második, még talpon lévő romániai csapat reménykedhet, miután meglepetésre hazai pályán legyőzte az orosz Rosztov Dont.

nagybbud_bPineau és a Nagybánya nem bírt a BL-címvédő Buducsnoszttal

A Nagybánya csoportnegyedikként lépett tovább a negyeddöntőbe, így sok jóra nem számíthatott a sorsoláson, amelyen végül a Cristina Neaguval felálló címvédőt kapta ellenfélként. A montenegróiak szombaton esélyeshez méltóan hamar megnyugtató előnyre tettek szert, félidőben 17-10-re vezettek. A végül 7 gólig jutó Allison Pineau által vezérelt hazaiak azonban nem adták fel, és rendkívüli erőket megmozgatva egy gólra felzárkóztak az utolsó tíz perc előtt (24-25).

Többre azonban nem futotta: a hátralévő időben már csak a vendégek voltak eredményesek, akik végül 29-24-re nyertek. „Gratulálunk a Buducsnosztnak, látszik, miért Európa bajnoka. Dicséret illeti ugyanakkor a HCM játékosait is, akik nagy odaadással küzdöttek, és helyenként felemelkedtek a címvédő szintjére” – nyilatkozta Aurelian Roșca, a Nagybánya trénere.

A magyar–magyar BL-párharc vesztes házigazdái már nem nagyon találhattak pozitívumot, hiszen a Győr 31-18-ra nyert szombaton az anyaország pontvadászatában címvédő Ferencváros dabasi otthonában. „Kétség sem férhetett hozzá, hogy melyik volt most a jobb csapat – a sokkal jobb” – ismerte el Elek Gábor, a Fradi trénere, miután tanítványai csak 2-2-ig tartották a lépést vendégeikkel. Félidőben öt volt közte (12-17), a 45. percben pedig már tíz (14-24), és innentől fogva már nem volt kérdéses, ki nyer.

fragyor54_bA győri Linn Sulland töri át a ferencvárosi falat

„Ennek a párharcnak ezzel vége, én és a csapat egyaránt szégyelljük magunkat, hogy így végződik, de úgy tűnik, mi jelenleg eddig a szintig vagyunk jók. A világ legjobb csapatától kaptunk ki” – közölte Elek Gábor, akinek együttese múlt szombaton a magyar bajnokságban is súlyos, 11 gólos vereséget szenvedett a legfőbb riválistól.

A tréner válogatottbeli kapitánytársa, a most az ellenfél kispadján helyet foglaló Ambros Martín szerint a Győr – amellyel 2013-ban és 2014-ben BL-t nyert – még nem játszott ilyen jól irányítása alatt: „Azt tudtuk, hogy ha nyerni akarunk, még jobban kell játszanunk, mint a múlt heti bajnokin, és ezt sikerült is megvalósítanunk; most nyújtottuk a legjobb teljesítményt, amióta a csapat edzője vagyok. Nagyon nagy előnybe kerültünk, de ha most hátradőlünk, még meglephet minket a Ferencváros.”

A Fradi és a Nagybánya középdöntős csoportját megnyerő, a BL-szezonban eddig veretlen Rosztov Dont már a negyeddöntő első meccsén meglepetés érte Bukarestben, ahol a CSM 26-25-re nyert még csütörtök este, úgy, hogy a hajrá előtt négy góllal is vezetett a román bajnok. A párharcnak azonban így is az orosz csapat maradt a fő esélyese.

A negyedik összecsapáson a macedón Vardar Szkopje hazai pályán 34-20 arányban kiütötte a norvég Larvikot, hibátlanná téve a 2. középdöntős csoportból érkező csapatok győzelmi mutatóját a negyeddöntő első mérkőzésein. A visszavágók jövő hétvégén lesznek – szombaton Győrben és Rosztovban, vasárnap Podgoricában és Larvikban –, a párharcok győztesei pedig a május 7–8-ai budapesti négyes döntőben harcolhatnak a BL-serlegért.

Női BL, negyeddöntő, 1. mérkőzések:

FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC 18-31 (12-17)
Nagybányai HCM–Buducsnoszt Podgorica 24-29 (10-17)
Bukaresti CSM–Rosztov Don 26-25 (11-12)
Vardar Szkopje–Larvik 34-20 (16-9)


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »