Nyeremény- és ajándékesővel kecsegtetik az öngondoskodókat

Nyeremény- és ajándékesővel kecsegtetik az öngondoskodókat

A 20 százalékos adó-visszatérítés ígéretén túl értékes nyereményekkel, sőt garantált ajándékokkal ösztönzik a pénzügyi intézmények még több befizetésre az év végén a nyugdíjcélra takarékoskodókat. Az idei cafeteriaváltozások az önkéntes nyugdíjpénztáraknak sem kedveztek, az első kilenc hónapban a munkáltatói tagdíjbefizetések több mint 4 százalékkal estek vissza. A pénztárak azonban elsősorban a befizetett tagdíjakból vonhatnak el pénzt a működésükre, ezért nagyon fontos, hogy az egyéni befizetések növekedjenek.

A piacvezető OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár az idén 150 ezer forintos vásárlási utalvánnyal kedveskedik annak a tíz tagjának, akik a legnagyobb egyéni befizetést vállalják az év utolsó heteiben. Az Allianznál pénzt lehet nyerni, a legszerencsésebb pénztártag akár egymillió forintot is kaphat, de több más nyeremény is van, például az akcióban részt vevő ügyfelek közül minden ötvenediknek jóváírják még egyszer az adó-visszatérítést. Az Aegonnál 500 ezer forint a főnyeremény, a sorsoláson mindenki részt vehet, aki legalább 20 ezer forintot befizet a számlájára, és ha valaki ennek többszörösét teszi be, annak a nevét többször teszik be a kalapba.

Forrás: Shutterstock

Hírdetés

Az év végi akcióknak megvan az eredményük, az utolsó negyedévben a tagok jóval többet fizetnek be, mint az év többi részében. Tavaly például a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 31,25 milliárd forint volt az egyéni befizetések összege ebben az időszakban, miközben egy átlagos negyedévben csak nagyjából 14,5 milliárd forintot fizettek be a pénztártagok. Az idén több volt az egyéni befizetés, negyedévente körülbelül 17 milliárd forint, ezek után lehetséges, hogy az év utolsó három hónapjában rekordösszeg érkezik az egyéni számlákra.

A pénztáraknál csak a biztosítók bőkezűbbek az év végén, ha nyugdíjcélú megtakarításokról van szó. Az Allianz az új nyugdíjbiztosítást kötők, illetve az év végén sokat befizető régi ügyfelek között thaiföldi álomutazást sorsol ki. A Generali szintén álomutazással próbál befizetésre ösztönözni, náluk 500 ezer forintos utat lehet nyerni. A Posta Biztosítónál számos tárgynyeremény vár azokra, akik folyamatos díjas életbiztosítást kötnek: UHD-televíziót, kávéfőző gépeket és okostelefonokat sorsolnak ki. Aki csak előkalkulációt készíttet magának, az is nyerhet egy wellnesshétvégét, a régi ügyfelek pedig, ha többet fizetnek be az év végén, okostévét nyerhetnek.

Az Aegonnál sorsolás sincs, minden új biztosítást kötő kap egy táblagépet vagy egy HD-felbontású televíziót. A Groupamánál sem kell a sorsolás miatt izgulni a nyugdíjbiztosítást kötőknek, ott is mindenki kap egy ajándékot, amelyet egy tablet, egy takarítógép és egy sportkamera közül lehet kiválasztani. A biztosítók év végi akciói sem eredménytelenek, de a nyugdíjpénztárak sokmilliárdos számait meg sem közelítik. Tavaly az utolsó negyedévben 21,5 ezer új nyugdíjbiztosítást kötöttek, ami nagyjából másfélszer-kétszer annyi, mint a megelőző negyedévekben. A biztosításokba az utolsó három hónapban 633 millió forint egyszeri díj folyt be, ami a 29,2 milliárd forintos teljes éves díjbevételhez képest nem számít jelentős összegnek.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »