Nyárias, napsütéses hétvége elé nézünk

Napsütéses, nyárias időt hoz az első szeptemberi hétvége.

Pénteken időnként több felhő zavarhatja a napsütést, a legtöbb felhő az ország északi, északnyugati vidékein valószínű, és ott egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar is kialakulhat – írja a Met.hu. Az északi, északnyugati szél a Kisalföld térségében és az északkeleti határvidéken időnként megélénkül, máshol mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között valószínű, azonban a hidegre érzékeny helyeken ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 30 fok között várható.

Előrejelzés szombattól keddig

Szombaton napos időre számíthatunk többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nem valószínű. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomó részt napos időre számíthatunk, majd késő estétől északnyugat fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Estig csapadék nem valószínű, késő estétől északnyugaton néhol zápor, zivatar kialakulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön helyenként megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »