Nyári táborozás a Csonkapapi Missziós Központban

Idén nyáron az „Esélyt az Életnek” jótékonysági alapítvány ismét nyári táborozási lehetőséget biztosított a Roma gyerekek számára. A hátrányos helyzetű és sokgyermekes családokból érkező gyerekek számára ez az egyedüli lehetőség a kikapcsolódásra, egykorú társaikkal való ismerkedés, barátkozás lehetőségével.

Az alapítvány célcsoportja a Roma közösségek, ezen belül a Roma református gyülekezetek elősegítése, fejlődése és a gyerekek oktatása. A jelenleg 15 közösségben iskolaidőben napi szinten kb. 1000 gyerekkel foglalkoznak munkatársaink, óvodás korúaktól egészen az iskola befejezéséig.

A nyári táborozás a gyerekek számára egy jutalom tábor. Ebben az évben a Bethlen Gábor alap támogatásával a gyerekek ingyen tölthettek el egy hetet a Csonkapapi Missziós Központban. Az első helyen természetesen a Bibliai történetek, aranymondások és énekek tanulása állt, de különböző szabadidős programok, mint pl. kézimunka, versenyek, csoportos játékok és a Roma kultúra felelevenítése színesítette a gyermekek mindennapjait.

6 héten keresztül 400 gyermek vett részt a nyári táborokban.

Köszönjük a munkatársainknak: tanító- és óvónőknek, Roma munkatársaknak és önkénteseknek, akik ezen a nyáron hozzájárultak a gyermekek öröméhez és idejüket, erejüket az Urnak ajánlották egy-egy hét alatt. Köszönjük szakácsainknak a finom ételeket, hogy igyekeztek minden tudásukkal és szeretetükkel a gyermekek kedvét és az Úr dicsőségét keresni.

Köszönetet mondunk a Bethlen Gábor alapnak is , akik az anyagiak egy részét biztosították alapítványunk számára, hogy ez megvalósulhatott és kérjük őket, hogy a továbbiakban is támogassák munkánkat.

Isten áldja meg mindazokat, akik ebben a hatalmas munkában támogatóként vagy munkatársként mellénk áll.

Tomes Lívia,
az alapítvány önkéntes munkatársa
Misszionárius

Rovatok: KultúraTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›CsonkapapiCímkék: kultúra, nyári tábor, roma gyerekek, „Esélyt az Életnek” jótékonysági alapítvány, Csonkapapi Missziós Központ, Bethlen Gábor Alap, Csonkapapi, KárpátaljaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »