Nyári táborba csak gyermekorvos igazolásával!

Nyári táborba csak gyermekorvos igazolásával!

Ján Mikas, a Szlovák Köztársaság fő-higiénikusa a nyári táborozásokat, rendezvényeket szervező közösségek, egyesületek, üzemeltetők és szervezetek számára utasítást adott arra vonatkozóan, hogy milyen feltételek mellett valósulhatnak meg az idei nyári gyermek- és ifjúsági táborok, összejövetelek.

Különösen szigorúak a gyerekek táboroztatására vonatkozó szabályok. Mielőtt a gyerekek bevonulnak a táborba, gondoskodni kell a gyermekorvostól az egészségi állapotot tartalmazó igazolásról.

Ezt a pediáter legkorábban egy hónappal a táborozás előtt állíthatja ki. “Nincs teljesen rendben, ha a szülők vagy a jogi képviselők azzal keresik fel a gyermekorvost, hogy csak mindössze egy aláírásra van szükségük a táboroztatáshoz” – nyilatkozta Jozef Serafín, késmárki gyermekorvos.

Hírdetés

Ha az illető gyógyszert szed vagy nem bírja a túlzott terhelést, az orvosnak ezt is fel kell tüntetnie az egészségügyi igazoláson. Ezen kívül a szülőnek illetve a gyerek jogi képviselőjének is még mielőtt a gyerek belép a táborba, írásban kell igazolnia, hogy az nem fertőzőbeteg. Ez az igazolás nem lehet régebbi egy napnál. Az ilyen igazolást azonban nemcsak a gyerekeknek, hanem a táborban tartózkodó valamennyi személynek fel kell mutatnia.

Ezek a nyári táborozásokat, rendezvényeket érintő szabályozások július 1-től vannak érvényben.

(BM/Felvidék.ma/Teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »