Nyárasdon volt érdeklődés az oltás iránt

Nyárasdon volt érdeklődés az oltás iránt

A nyárasdi kultúrházban előzetes regisztrációval oltották be a helyi és a környező lakosokat. Az egynapos eseményen összesen 220 embert oltottak a délelőtti órákban, a Pfizer vakcina harmadik adagjával. Az igényfelémérés után a helyszínen a dunaszerdahelyi kórház munkatársai közreműködésével zajlott az oltás.

Nyárasd polgármestere, Bacsó László portálunknak azt nyilatkozta, hogy a vártnál magasabb volt az érdeklődés az oltásra. Ráadásul nemcsak nyárasdi lakosok érkeztek a kultúrház oltópontjára, hanem a környező településekről is. Leginkább az ötven évnél idősebb lakosok éltek ezzel a lehetőséggel, az emberek előre regisztráltak

Nyárasdon már júniusban is volt lehetőség az oltásra, akkor a megye segítségével szervezték meg, majd a későbbiekben újra oltottak – akkor a Johnson and Johnson vakcinával.

Hírdetés

Az oltás első szakaszában (áprili, május környékén) számos nyugdíjast személyesen vittünk el a dunaszerdahelyi kórházba, hogy megkapják az első vakcinákat. Ilyen módon is segítettük az idősebb korosztályt

 – tette hozzá Bacsó László. 

2022 januárjában újra szeretnék majd felmérni az érdeklődést a harmadik adag oltásra, így nagy valószínűséggel ismét oltóponttá alakulhat át a helyi kultúrház moziterme.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »