Nyakó irányíthatja a kommunikációt

Nyakó István lesz az MSZP kommunikációs igazgatója – tudta meg a Magyar Idők. Erről hivatalosan ma dönt a párt elnöksége. A korábbi országgyűlési képviselő már végzett hasonló feladatot, 2002-ben a párt országgyűlési képviselőcsoportjának szóvivője volt. Szerdán eldől az is, hogyan alakul át az MSZP frakciója.

Az MSZP tisztújító kongresszusa után új elnököt és elnökséget választottak meg a küldöttek. Azt sejteni lehetett, hogy a kommunikációs csapatban is lesz változás, információink szerint Nyakó István „sokat letett az asztalra”, ezért esett rá a választás. Számára nem új ez a szerep, hiszen 2002-ben az MSZP frakció­jának szóvivője volt.

Nyakó Istvánnal országgyűlési képviselősége idején többször foglalkozott a magyar sajtó, emiatt megrendült benne a párt bizalma. Ilyen ügy volt, amikor kiderült, hogy 2002 és 2006 között az ugyancsak országgyűlési képviselő feleségével együtt 36 millió forint költségtérítést vettek fel a parlamenti fizetésükön felül.

Ez a számítások szerint csak úgy volt lehetséges, hogy mindennap külön-külön autóval utaztak az országban, és még a dupla szállástérítési díjat is felvették. De az is kiderült, hogy több mint tizenhétmillió forint közpénzt nyertek gyermektáboroztatásra, animátorok képzésére, működésre, honlap üzemeltetésére azok az alapítványok, civil szervezetek, amelyek vezető tisztségviselője Nyakó István felesége volt.

A volt szocialista frakciószóvivő az utóbbi években az éhségmenet egyik szervezője volt, valamint aktívan részt vett a Közmunkás-szakszervezet munkájában. Mivel hatékonyan végezte a vidéki pártépítést és vitte a fontos ügyeket, visszanyerte a bizalmat. Nyakó István nevét a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) történtek után kapta fel újra a sajtó. A politikus ugyanis a vasárnapi boltzár eltörlésével kapcsolatos népszavazási kezdeményezést szerette volna leadni februárban az NVI-nél, amikor kopasz férfiak egy csoportja megakadályozta abban, hogy ezt elsőként tudja megtenni.

A politikust ért februá­ri incidens miatt nyomoz a hatóság, az ügyben vádemelés még nem történt. Nyakó ezt követően az MSZP népszavazási kezdeményezéseinek élére állt, részt vett az aláírásgyűjtésben és Gőgös Zoltánnal közösen kommunikálta az eredményeket. Legutóbb, amikor a földeladással kapcsolatos népszavazási íveket leadták az NVI-nél, Nyakó István is központi szereplőként vett részt.

Szerdán viszont az derül ki, ki lesz az MSZP új frakcióvezetője. Mint ismert, Molnár Gyula új pártelnök örülne, ha Tóth Bertalan fontos szerepet kapna. Lapunk korábban azt írta: Tóth lesz a frakcióvezető, Burány Sándor pedig frakcióvezető-helyettesi posztot kaphat. Mesterházy Attilával is számol a pártvezetés, információink szerint ő lesz az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »