Nyakó bízik az NVI-balhé körülményeinek feltárásában

Nyakó bízik az NVI-balhé körülményeinek feltárásában

Nyakó István bízik abban, hogy a rendőrségi nyomozás feltárja, kik voltak a felbujtói azoknak, akik a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében megakadályozták népszavazási kérelmének érkeztetésében. A szocialista politikus azt megelőzően beszélt erről, hogy hétfőn tanúként meghallgatták a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK).

Mint mondta, azt várja a nyomozástól, hogy felderíti: melyik „agytröszthöz” köthető a történtek kitalálása, és ki fizette az őt akadályozó, „kigyúrt kopaszokat”.

Úgy vélekedett: ez nem csupán büntetőeljárás, hanem „politikai per” is, amelyhez nagy segítséget nyújtott a tényfeltáró munkát végző független magyar újságírás, megkönnyítve a nyomozók munkáját. „Az elkövetői kör ugyanis beazonosítható: a szálak egy szolnoki testépítő klubba, egy herceghalmi magánlakásba és gimnáziumi osztálytársakhoz vezetnek” – mondta.

Úgy fogalmazott: jó volna, ha a kormányzó párt észrevenné, hogy az emberek nem szeretik, ha elveszik tőlük a vasárnap szabadságát, és visszavonná a boltbezárásról szóló törvényt, amely így „a rendeltetési helyén, a szemétkosárban végezhetné”.

Kétségek a nyomozás ügyében

A nyomozás ügyében kétségeket kelt benne az a tény, hogy az érintett napon az NVI épülete előtt „fél napon keresztül nem jelent meg rendvédelmi szerv”, ami a rendőrség politikai vezetését minősíti – mondta a szocialista politikus.

A BRFK pénteken a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen a február 23-án a Nemzeti Választási Irodánál történtek miatt.

Február 23-án tömegjelenet volt az NVI Alkotmány utcai épületénél, többen ott várták, hogy a Kúria honlapján megjelenjen a végzés arról, elutasítja-e a vasárnapi boltzár ügyében benyújtott népszavazási kezdeményezést, és ha igen, akkor elsőként adhassák le kérdésüket. Végül elsőként egy magánszemély adta le kérdését, négy másodperccel megelőzve Nyakó Istvánt. A szocialisták szerint mindez úgy fordulhatott elő, hogy több „kopasz férfi” akadályozta politikusukat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »