Novemberig Ukrajnában üzembe helyezik az első kétemeletes vonatot

A kétemeletes Škoda EJ675 elektromos vonat november 1-re áll majd készen az üzembe helyezésre – közölte az Ukrzaliznicja (Ukrán Állami Vasúttársaság) vezetője, Vojceh Balcsun saját Facebook-oldalán

„Végre a nyilvánosság elé tárjuk a Škoda márkájú elektromos vonatot. Én attól a naptól fogva, amióta a beosztásomban vagyok, folyamatosan ismétlem ennek a szükségességét. Egy ilyen vonatot nem működtetni, minimum felelőtlenség, maximum pedig az ügyészek érdekeltsége.  Ezen a héten a cseh szakértők még elvégzik a megfelelő vizsgálatokat és teszteléseket.  A megfelelő szolgálatoknak biztosítaniuk kell a vonat felkészítését a november elsejei üzembe helyezéséig.”- írta Balcsun.

A vasúttársaság vezetője azt is közölte, hogy a két darab kétemeletes elektromos vonat a Déli Vasúti Társaságtól át van helyezve az Ukrán Gyorsvasúthoz – tudatja a Korrespondent.

„A lépés logikus – a vállalatnak megvan a megfelelő technológiai felszereltsége, megvan a megfelelően képzett személyzete, és a megfelelő tapasztalata az ilyen gyorsasági közlekedési eszközök üzembe helyezéséhez. Ez azért szükséges, mert ezeknek a járműveknek megvannak a maguk korlátai és 700 kilométerenként megfelelő technikai kiszolgálást igényelnek.” – jegyezte meg az Ukrzaliznicja első embere.

Szavai alapján a nemsokára üzembe helyezésre kerülő vonattal kapcsolatban olyan útirányokban gondolkodnak, mint a Kijev-Poltava-Harkiv, vagy pedig a Kijev-Vinnyica -Hmelnyickij-Ternopil-Lemberg.

„Ma már nekünk van egyenes járatunk Kijev és Lemberg között, nagyon rövid, 4 óra 55 perc az út, minimális megállóval.  A Skodának az az elképzelése, hogy az összes köztes megállót igénybe véve szállítsák az utasokat a megfelelő városokba, onnan pedig Lembergbe.  Az Ukrzaliznicja vezetői azt bizonygatják, hogy arrafelé megfelelő mennyiségű utas található, ennek ellenére azonban mi az utasok véleményét is szeretnénk meghallgatni.” – közölte Balcsun.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrzaliznicja, Ukrán Nemzeti Vasúttársaság, vonat, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »