Növelte előnyét a Fidesz–KDNP

Növelte előnyét a Fidesz–KDNP

A Nézopont Intézet szerint újra kétharmada lenne a kormánypártoknak.

Négy százalékponttal erősödött a Fidesz–KDNP tábora augusztushoz képest, a kormánypártokat így már a teljes felnőtt népesség 36 százaléka támogatja – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készített legfrissebb közvélemény-kutatásából. A kvótareferendum előtt ezer fő megkérdezésével készült felmérés szerint a pártversenyt tehát továbbra is a Fidesz–KDNP vezeti.

A felmérésből az is kiderül, hogy a Jobbik egy százalékpontot vesztett, az eddigi 12 helyett már csak 11 százalékos a támogatottsága. Az MSZP változatlanul 10, a DK pedig 1 százalékpontos csökkenés után 6 százalékon áll. Az Együttel továbbra is 2, a Fodor Gábor vezette Liberálisokkal 1, míg az LMP-vel az augusztusi 4 százalék után a teljes felnőtt népesség 3 százaléka szimpatizál. A kutatás szerint most először a Kétfarkú Kutya Párt is elérte az 1 százalékot.

alap

A Nézőpont Intézet mérései szerint a listás eredményeket nézve a kormánypártok 49 százalékon állnak, míg a Jobbik 20, az MSZP 10, a DK 7, az Együtt 2, a PM és a Liberálisok 1-1, az LMP pedig mindössze 4, a Kétfarkú Kutya Párt pedig 1 százalékon. Ebből az következik, hogy egy most vasárnapi választáson a kormánypártok újból kétharmados többséget szereznének.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »