Növekvő erőszakhullám, Svédország szerte félnek a nők

Egy észak-svédországi városban arra figyelmeztették a nőket, hogy ne járjanak egyedül éjszaka, miután megsokasodtak az erőszakos támadások és a nemierőszak-kísérletek. A svédországi Östersund rendőrsége szokatlan lépést tett, és nyolc, brutális támadásról szóló beszámolót követően arra kérte a nőket, hogy sötétedés után ne járjanak kísérő nélkül.

Magyar Menedék - Badiny

A rendőrség szerint a nők elleni támadásokra az elmúlt két hét során került sor és az elkövető férfiak „külföldinek néztek ki”.

Az összes támadásra február 20-a után került sor, a támadások elkövetői ismeretlenek voltak az áldozatok számára. A rendőrség hétfőn sajtótájékoztatót tartott az ügyben, ahol közölték: eddig még sohasem tapasztaltak ilyen az alig 45 ezer lakosú észak-svédországi kisvárosban.

A rendőrség szóvivője közölte: a késő este elkövetett támadások tetteseinek egyike sem volt ittas. „A szexuális zaklatás és a megkísérelt nemi erőszak elkövetésében legfeljebb háromfős csoportok vettek részt” – számolt be Stephen Jerand regionális rendőrfőnök a svéd állami televízióban. „Feltűnő az is, hogy az elkövetők egyike sem állt tudatmódosító szer befolyása alatt” – tette hozzá.

A legutóbbi támadás vasárnap történt, a kora reggeli órákban, amikor három fiatal férfi próbált megerőszakolni egy nőt Östersund központjában.

A három ismeretlen férfi a földre teperte, majd megpróbálták letépni a nadrágját, de a nő ellenállt és sikerült elmenekülnie.

Az elkövetőket a nő „18-25 éves, svédül akcentussal beszélő” férfiaknak írta le. A rendőrség néhány órával később újabb bejelentést kapott arról, hogy ugyanazon a környékén egy fiatal férfi megtámadott egy magányos nőt. A rendőrségi jelentés szerint a nőt egy fiatal, „idegen megjelenésű” férfi támadta meg. A férfi állítólag odament hozzá, ököllel az arcába csapott, majd mielőtt elfutott, ledobta a földre, és a fejét az aszfalthoz szorította.

A rendőrség az elmúlt időben további négy esetet is kiemelt: egy ízben három férfi bántalmazott egy magányos nőt, egy másik alkalommal pedig egy csoport tíz éves lányt zaklattak férfiak Östersund központjában.

Januárban több súlyos jelentés is megjelent arról, hogy az újonnan érkezett bevándorlók szexuálisan bántalmazzák vagy tapogatják a nőket. A svéd Expressen kedden este arról cikkezett, hogy Svédország szerte félnek a nők a terebélyesedő „erőszakhullám” miatt.

atv.hu / The Telegraph / Daily Mail


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »