Növekszik az oltási kedv Kassa megyében

Növekszik az oltási kedv Kassa megyében

Kassa megye tapasztalatai szerint november folyamán növekedett az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt. Ez leginkább a mobil oltópontokon mutatkozott meg, ahol csak a múlt héten több mint 5400 vakcinát adtak be, s ha az oltóközpontokat is figyelembe vesszük, közel tízezren vették fel az oltást.

Ezen a héten Kassa megye oltócsapatai több mint 50 helyszínen várják azokat, akik szeretnék beoltatni magukat. Főleg olyan városokról és falvakról van szó, ahonnan jelezték, van érdeklődés ez iránt, de egy kassai céghez is ellátogat a megye mobil oltóegysége. Emellett a hét minden napján nyitva tart az egyik kassai bevásárlóközpontban létesített oltópont, valamint a megyei oltóbusz is járja a településeket.

A 18 évnél fiatalabbak csak a megye nagykapacitású oltóközpontjában, gyermekorvos jelenlétében vehetik fel az oltást, az idősebbek bármely mobil vagy kihelyezett oltóponton.

Hírdetés

Itt választhatnak, hogy a Pfizer/BioNTech vagy a Johnson&Johnson vakcinát szeretnék.

Kassa megye igyekszik beoltani minden érdeklődőt, legyen szó az első, második vagy harmadik oltásról. A legsebezhetőbbeket, a szociális otthonok lakóit továbbra is a helyszínen oltjuk.

A 13 megyei fenntartású intézményben a kliensek 88 százaléka oltott, s az 1700-at meghaladó összlétszámból már több mint 630-an a harmadik dózist is megkapták” – mondta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke. Hozzátette, jelenleg ezekben az intézményekben nincs nagyobb járványgóc, 22-en koronavírusosak.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »