Növekedhet a bűnözés, ha Amerikába jut a migránskaraván

Több ezer migráns tart az Egyesült Államok felé, céljuk, hogy az országba jussanak, egy jobb élet reményében. Egyelőre úgy tűnik, a Hondurasból, Guatemalából és El Salvadorból érkező bevándorlók feltartóztathatatlanok. Az amerikai elnök ugyanakkor erősíti a határvédelmet, erősen tiltakozva a bevándorlók beengedése ellen.

A többezres tömeg Mexikó keresztül próbál az Egyesült Államokba jutni. Nem fogadták el a mexikói állam menedékkérelemre vonatkozó ajánlatát sem, feltarthatatlanul próbálnak előretörni. Az sem rettentette őket vissza, hogy az Egyesült Államok elnöke bejelentette, hogy senkit nem enged be az országba. A szavakat tettek is követték, ugyanis kedden 5200 katona déli határra történő vezénylését kezdte meg az amerikai hadsereg.

Donald Trump nemrég úgy nyilatkozott: sátorvárosokat építenek azoknak a migránsoknak, akik menedékkérelmet nyújtanak be az Egyesült Államokban. A bevándorlók ügye nem független a politikától sem, különösen úgy, hogy egy hét múlva félidős választásokat tartanak az USA-ban. Az, hogy a republikánusok megtudják-e őrizni a többséget a törvényhozás mindkét házában, egyáltalán nem mindegy Donald Trump 2020-as újraválasztási esélyeit illetően sem.

Több ezer katona védi a határt

Fontos tudni, hogy az amerikai–mexikói határon eddig is jelen volt kétezer katona, azonban a legfrissebb bejelentés szerint ez a szám megsokszorozódik – mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője. Hozzátette: a katonák mellett jelen lesznek a hivatalos határőrség is. Elmondható tehát, hogy nagy fegyveres erőkkel védik a határt, és Donald Trump amerikai elnök az elmúlt 48 órában immár harmadszorra erősítette meg kijelentését, hogy egyetlen illegális migráns sem lépheti át a határt.

Hozzátette: látszik a szervezettség az illegális bevándorlók részéről, a migránskaraván egyértelműen az Egyesült Államok belbiztonsága ellen irányul. Az elemző felhívta a figyelmet a mexikói elnök kijelentésére is, aki biztosította a migránsokat megélhetésükről, gyermekeik iskoláztatásáról, amennyiben szükséges, még munkát is ajánl nekik. Ezt azonban a migránsok nem használták ki, vagyis elmondható, hogy nem az éhező, nyomorból jövő migránsokról van szó, hanem – ahogy a képek is bizonyítják – jó karban lévő, erős férfiakról beszélünk – mondta az elemző.

Hírdetés

Kampányígéret

Donald Trump a kampányában ígéretet tett, hogy a mexikói határra falat emel – emlékeztetett Frank Tibor Amerika-szakértő. Ez a munkálat el is kezdődött. Frank kiemelte, Trump a kampányígéretei védelme érdekében is minden lehetséges módon fellép az illegális bevándorlók ellen.

Hangsúlyozta: az Egyesült Államokban illegális tartózkodó bevándorlók számát 11 millióra teszik.

Elveszik az amerikaiak munkáját

Az Amerika-szakértő szerint a bevándorlók kapcsán nagyfokú érzékenység fejlődött ki, mert nagy részben elveszik az amerikai állampolgárok munkalehetőségeit, hiszen ők olcsóbban vállalnak munkát, főként egyszerű, kétkezi munkákat – mondta a szakértő.

Kiemelte: van egyfajta reakció Amerika-szerte, amely az illegális bevándorlással szembeforduló elnököt támogatja. A migránskaraván bevándorlása ellen folyó harc azért ilyen vehemens, mert ez jelképezi az egész probléma mibenlétét – fogalmazott Frank Tibor.

híradó.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »