Novák Katalin Forró Krisztiánnal, a Szövetség-Aliancia elnökével is találkozott Pozsonyban

Novák Katalin Forró Krisztiánnal, a Szövetség-Aliancia elnökével is találkozott Pozsonyban

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnök asszonya első hivatalos szlovákiai látogatása során a Szövetség-Aliancia elnökével is találkozott.

Forró Krisztián Magyarország államfőjét a tágyalás során tájékoztatta a 2020-as parlamenti választás után parlamenti érdekképviselet nélkül maradt felvidéki magyar közösség helyzetéről. A pártelnök hangsúlyozta, hogy az a remény, amit a jelenleg hivatalban lévő kormány ambiciózus programja ébresztett a Szlovákióban élő magyarokban, mára szertefoszlott.

Forró szerint a szlovákiában élő magyarok és a többi nemzeti közösség jogállásának rendezése és az általuk lakott déli és keleti régiók felzárkóztatása az egy évvel ezelőtt megalakult magyar Szövetség-Alianciára hárulnak.

Hírdetés

„Ehhez arra van szükség, hogy az egy hónap múlva sorra kerülő összevont önkormányzati és megyei választásokon a Szövetség megőrizze a bástyáit,“

nyilatkozta az egyesült magyar párt elnöke, aki szerint a Szövetség-Aliancia sikere Szlovákia és Magyarország jó együttműködésének is fontos eleme.

Szövetség-Aliancia sajtóhír, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »