Novák Katalin a Családvédelmi akcióterv 2-ről beszélt

Novák Katalin a Családvédelmi akcióterv 2-ről beszélt

A kormány eddig elért családpolitikai eredményeinek megőrzése az elsődleges feladat a koronavírus-járványt kísérő világszintű gazdasági válságban – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszteri poszt jelöltje.

Novák Katalin a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában úgy fogalmazott, a jelenlegi, mindenki előtt ismeretlen helyzetben nem is kis ambíció azt kitűzni, hogy a családtámogatási rendszer egyetlen elemét se kelljen kivezetni a gazdaság teljesítőképessége miatt.

A leendő miniszter célként jelölte meg azt is, hogy a családoknak ne kelljen feladniuk, sőt lehetőség szerint javítani is tudják a már elért életszínvonalukat. Novák Katalin harmadik számú szándékaként jelölte meg a “már eddig is nagyon sokat épült” családtámogatási rendszer bővítését.

Elmondta, egy olyan “Családvédelmi akcióterv 2-n” dolgozik, amelyeknek már nagyrészt megvannak a konkrét elemei, és azok a kormány döntésére várnak.

Hírdetés

Ennek a tervnek része egy olyan otthonteremtési program, amelyhez hasonló még nem volt Magyarország történetében

– fejtette ki, majd aláhúzta, azt szeretnék elősegíteni, hogy mindenki saját tulajdonban, jó körülmények között alapíthasson családot.

Novák Katalin hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kormány továbbra sem az eladósodás árán tesz majd lépéseket a családtámogatás területén sem. “Mindig odáig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér” – tette hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »