Novák Katalin: a családok támogatása kiemelt kormányzati cél

Novák Katalin: a családok támogatása kiemelt kormányzati cél

Továbbra is kiemelt célja a kormánynak a családok támogatása, ezt tükrözi a 2017-es költségvetés is Novák Katalin családügyi államtitkár szerint.

A 2017-es költségvetés is azt tükrözi, hogy a családok támogatása továbbra is kiemelt célja a kormánynak – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön Balatonfüreden, ahol este tájékoztatást ad az évadnyitó ülését tartó Fidesz-KDNP-frakciónak családpolitikai kérdésekről. Az államtitkár sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a magyar családok ma jobban élnek, mint 2010-ben.

Az adatok közül kiemelte, hogy a házasságkötések száma 2010 és 2015 között több mint 30 százalékkal növekedett, a termékenységi mutató pedig öt év alatt 15 százalékkal emelkedett. Az eredmények – mondta – összefüggésben állnak a kormány családpolitikai intézkedéseivel. Megjegyezte, Magyarország a GDP több mint 4 százalékát fordítja családtámogatásokra, de a 2017-es költségvetés alapján látható, hogy ez a mérték tovább nő, hiszen emelkedik a kétgyermekesek adókedvezménye, és még többet fordítanak otthonteremtésre.

„Fontos magunk mögött tudnunk a Fidesz-KDNP-frakciót, fontos az, hogy tudjuk: a frakció tagjai szintén támogatnak bennünket a családtámogatások növelése, bővítése és az eddigi családtámogatási programok további fenntartása ügyében” – mondta Novák Katalin.

Azzal kapcsolatban, hogy vizsgálatot rendelt el a gyermekotthoni zaklatások ügyében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az államtitkár közölte: megvárná a vizsgálat eredményét, de „abban következetesek voltunk, és leszünk a jövőben is, hogy amennyiben bármilyen ilyen típusú visszaéléssel, elfogadhatatlan cselekménnyel találkozunk akár a szociális ellátórendszeren belül is, annak nagyon szigorú következményei lesznek”. Hozzátette, az elmúlt években hozott intézkedéseik is azt a célt szolgálják, hogy a nagy létszámú gyermekotthonokat szüntessék meg, helyettük pedig az érintett gyermekek elsősorban nevelőszülőknél vagy kisebb lakóotthonokban nevelkedhessenek.

(MTI)

The post Novák Katalin: a családok támogatása kiemelt kormányzati cél appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »