Novák: Helyünk volna az elnökségben

Novák: Helyünk volna az elnökségben

Zárt ajtók mögött, a sajtó teljes kizárásával tartja ma tisztújító kongresszusát a Jobbik. Még az elnök nyitóbeszéde sem sajtó nyilvános.

Vona Gábor egyedüli elnökjelöltként várja a voksolást, a hat alelnöki posztra pedig tizenegyen pályáznak. A pártelnök áprilisban jelentette be, hogy a jelenlegi alelnökök közül három újrázását nem támogatja, helyettük megnevezte három saját jelöltjét: Janiczak Dávid, Fülöp Erik és Toroczkai László polgármestereket.

Novák Előd, aki bár jelentős támogatottsággal bír a pártban, főleg a radikálisok között, elnöki vétóra számíthat. A tisztújító kongresszus előtt riporterünknek azt mondta: Vona Gábornak figyelembe kellene vennie a tagság döntését. „Egy titkos szavazáson – papírforma szerint – többen mernének mellettünk kiállni a jelölésekkel szemben, amelyek így is meglepően magas számot mutattak, hiszen az elnöki véleménnyel szemben, annak közlése után is a tagság jelentős része úgy döntött, hogy nekünk helyünk van az elnökségben. Hegedűs Lórántné és jómagam is a hat első alelnökjelölt között végzett, tehát a hat fős elnökségben helyünk volna” – nyilatkozta Novák Előd.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »