Novák Előd: Pótszabadságot a szülőknek!

Novák Előd: Pótszabadságot a szülőknek!

Szülőnként havi 10 nap pótszabadságot adna az állami feladatok átvállalása miatt a Mi Hazánk.

Szülőnként havi 10 nap pótszabadságot adna az állami feladatok átvállalása miatt a Mi Hazánk.

A kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt szünetelő bölcsődék és óvodák, illetve az otthoni oktatás miatt a kisgyermekes szülők rengeteg plusz feladatot kell ellássanak. A szabadságok többnyire kimerültek, ezért a gyermekenként járó évi 2 nap pótszabadságot a Mi Hazánk szerint jelentősen meg kell toldani az intézményi zárva tartások ideje alapján, havonta szülőnként 10 nappal (gyermeket egyedül nevelők esetén duplájával), a munkáltatók állami költségvetési kompenzálásával.

Hírdetés

Költségvetési forrásként javasolja a Mi Hazánk Mozgalom az ún. „romaintegrációra” mint feneketlen kútba öntött és szétlopott milliárdokat (elvégre a dolgos cigányok is kapnának havi tíz nap szabadságot…), valamint szorgalmazunk egy járványszolidaritási adót is a vírus haszonélvezőire, főként a multinacionális techcégekre – vázolta Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

A szülőket jelenleg hátrány éri a többi munkavállalóval szemben, és csorbulnak a szabadságra vonatkozó alkotmányos jogaik, ugyanis tavaly és idén nem dönthetnek szabadon az éves fizetett szabadságuknak sem az időpontjáról, sem a szabadság eltöltésének módjáról, gyakorlatilag állami feladatot kell ellássanak az intézmények helyett szabadságuk jogcímén – hangsúlyozza a párt.

A Mi Hazánk szorgalmazza az óvodák folyamatos nyári nyitva tartását is, hiszen mivel az intézmények több mint egy hónapja nem fogadnak gyermekeket, lehetőség nyílt a nyáron szokásos karbantartási feladatok elvégzésére most, illetve a lezárások miatti gazdasági visszaesésben a párt szerint úgysem nagyon lesz lehetőség felújításokra.

Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »