Novák Csaba Zoltán: az új Maros megyei tanfelügyelõ kezelje prioritásként a Római Katolikus iskola ügyét

„Örvendetes de még nem megnyugtató, hogy az oktatási tárca egy új tanfelügyelőt nevesített Maros megyében, azt követően, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség házi őrizetbe vette és bírósági felügyelet alá helyezte a korábbi főtanfelügyelőt, ezáltal eltiltva hivatala gyakorlásától a Római Katolikus Gimnázium iskolaigazgatóját, Tamási Zsoltot is. Ezúton arra kérem Nadia Rațat az újonnan kinevezett tanfelügyelőt, hogy kezelje prioritásként a gimnázium ügyét, hiszen megengedhetetlen, hogy a római-katolikus gimnázium iskolaigazgató nélkül működik és ezáltal a pedagógusok és a kisegítő-személyzet fizetés nélkül végzi feladatát” – mondta csütörtökön Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ szenátorjelöltje Marosvásárhelyen, a városi tanács ülésén.

A szenátorjelölt emlékeztetett arra is, hogy az RMDSZ a tanügyminiszterhez intézett hivatalos beadványában kérte a szaktárcát, hogy mielőbb járjon közbe a római katolikus gimnázium körül kialakult helyzet megoldásában.

„Elfogadhatatlan, hogy a Korrupcióellenes Ügyészség eljárása miatt a teljes iskola oktatói és adminisztratív testülete akár egyetlen napig is ebbe a tarthatatlan helyzetbe kényszerüljön. Erre azért van szükség, mert egyelőre az iskola vezetésében csak a teendőitől 60 napra eltiltott igazgatónak, Tamási Zsoltnak van aláírási joga. Az RMDSZ beadványában nemcsak az oktatók októberi bérének kifizetését sürgeti, hanem több, olyan egyéb költségtétel kiutalását is kéri, amely a Korrupcióellenes Ügyészség eljárása miatt leállt, de amely ugyanakkor az iskola hatékony működését veszélyezteti”- mutatott rá Novák.

Novák továbbá hangsúlyozta: „az RMDSZ szakértői szerint a Líceum jogszerűen működik, az eddig kiadott oklevelek érvényben vannak és az ügyészség vizsgálata nem befolyásolja a jelenlegi iskolaévet. Számos olyan kérdés merül fel joggal a közösségünkben, az ügyészségi eljárást követően, amelyeket mielőbb tisztáznunk kell. Az egyik ilyen felvetés a kiadott oklevelek és a jelenlegi iskolaév körül felmerülő kérdések”. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »