Nőtt az államháztartás adóssága

Az államadósság ellen nem lehet a kamatfizetésekkel és újabb hitelekkel harcolni. Minden törlesztésre fordított összeg elveszik a Hitelező feneketlen kamatzsákjában. “Ezért kell az adósságot megtagadni az első lépésben. Az a párt, amely ezt mellőzi, az már az elején elhibázta a gazdaságpolitikáját.” (Romek Károly) Meg kell alkotmányosan tiltani, hogy kormányok azért vegyenek fel hitelt, hogy tovább törleszthessék az illegálisan felvett államhiteleket és illegálisan felhalmozott adósságainkat! Ez azt jelenti, hogy kikényszerítjük az államcsődöt, ami után -kényszerű módon- az adósságállomány rendezése következik!!!

Ezt az alábbi tudósítást, az államháztartás adósságának emelkedéséről, mellékletként javasolom elolvasni a következő cikkhez:

Romek Károly: HOZZÁJÁRULÁS EGY RENDSZER VÁLTÓ PÁRT GAZDASÁGI PROGRAMJÁHOZ

A cikk itt található:

https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/05/17/hozzajarulas-egy-rendszer-valto-part-gazdasagi-programjahoz/

Nőtt az államháztartás adóssága – MNB – 11:10Az államháztartás úgynevezett maastrichti adóssága március végére a bruttó hazai termék (GDP) 76,9 százalékára emelkedett a tavaly év végi 75,3 százalékról – jelentette a pénzügyi számlák előzetes adatai alapján a Magyar Nemzeti Bank.

A névértéken számításba vett konszolidált bruttó adósság idén 1633 milliárd forinttal, 26 147 milliárd forintra nőtt március végére. Miközben az államháztartás hiánya mindössze 4 milliárd forint, a negyedévre eső GDP 0,1 százaléka volt, a nettó adósság 265 milliárd forinttal, 23 690 milliárd forintra emelkedett, ami a GDP 69,7 százalékának felel meg. (Az első negyedévre vonatkozó adatokhoz az MNB saját GDP-becslését használta.) Az adósság növekedéséből a hosszú lejáratú állampapírok állományának növekedése 193 milliárd forinttal részesedett. Az adósság növekedésében az árfolyamváltozás hatása elenyésző, mindössze 2 milliárd forint volt – tette hozzá jelentésében az MNB.
Az első negyedévben a központi kormányzat hiánya 129 milliárd forint volt. Kiugró mértékben, 1375 milliárd forinttal növekedett a jegybanknál és a hitelintézeteknél elhelyezett betétállomány. Ennek oka részben a jelentős mértékű nettó állampapír-kibocsátás volt, másrészt nagymértékben növekedett az Európai Uniótól beérkezett, és még ki nem fizetett transzferek állománya is. A kötelezettségek terén jelentős nettó értékpapír-kibocsátás történt, amely a kincstárjegyek és az államkötvények állományát egyaránt érintette. Ezzel párhuzamosan nagymértékű visszaváltás is történt, amely a külföldiek által tartott államkötvény-állomány csökkenésében jelentkezett. A hitelek körében – a korábbi negyedévektől eltérően – jelentősebb hosszú lejáratú külföldi hitelfelvétel történt, míg a rövid lejáratú hitelek esetében hasonló nagyságrendű nettó törlesztés mutatkozott a külfölddel szemben – közölte az MNB.
A háztartások nettó megtakarításai 2016 első negyedévében 442 milliárd forintot, a negyedéves GDP 5,7 százalékát tették ki. A háztartások ebben a negyedévben legnagyobb mértékben az állampapír megtakarításaikat növelték, mind a rövid, mind a hosszú lejáratú papíroknál jelentős volt a nettó vásárlás.

Ezzel egyidejűleg jelentősen visszaesett a háztartások készpénz- és betétállománya. A negyedévben bővült a biztosítástechnikai tartalékok állománya, amely növekedés elsősorban a nem életbiztosítási díjtartalékokat érintette.
Az első negyedévben folytatódott a háztartások hiteltartozásának csökkenése, az ingatlan és a fogyasztási hitelek esetében is a nettó törlesztés volt a jellemző.
(MTI)

Cikket beküldte Romek Károly,

forrás: http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=199405

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Belföld, EU, Gazdaság, Magyarország Cionista Gyarmat! Tagged: államkötvények, árfolyamváltozás, háztartások nettó megtakarításai, konszolidált bruttó adósság, kormányzat hiánya, Magyar Nemzeti Bank


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »