Nõtt a PNL népszerûsége a PSD-vel szemben

Nőtt a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) előnye az ellenzéki Szociáldemokrata Párttal (PSD) szemben – derült ki az IMAS közvéleménykutató intézet szeptemberi felméréséből.

A PNL-re a megkérdezett biztos választók 34,7 százaléka szavazna, ha most rendeznék a parlamenti választásokat. A kormánypárt támogatottsága több mint egy százalékponttal nőtt az előző hónaphoz képest.

Ezzel szemben a PSD-t támogatók aránya augusztus óta több mint egy százalékponttal 19,6 százalékra csökkent.

Az augusztusi 18,3-ról 17 százalékra csökkent a PLUS-szal egyesült Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) támogatottsága is, amely arra készül, hogy a PNL-vel közösen kormányozzon a decemberi választásokat követően.

Hírdetés

A baloldal alternatív pártjaként számon tartott, Victor Ponta volt miniszterelnök vezette Pro Romania párt is több mint egy százalékponttal visszaesett: szeptemberben a biztos voksolók 9,5 százaléka támogatta.

Továbbra is az ötszázalékos parlamenti küszöb fölött mérték az RMDSZ népszerűségét, nekik 5,3 százalékot jósolt az IMAS, az augusztusi 5,7-hez képest.

A Traian Băsescu volt államfő által alapított Népi Mozgalom Párt (PMP) támogatottsága (4,5 százalék) néhány tizedet emelkedett ugyan, de továbbra a parlamenti küszöb alatt van.

A kormány december 6-ára tűzte ki a parlamenti választások időpontját. (mti, hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »