Nőtt a Berlinben a kontinensfoglakók által elkövetett szexuális zaklatások száma

Újabb feljelentést tettek a berlini kultúrák karneválján történt szexuális zaklatások miatt, így legkevesebb kilenc áldozata lehet a szilveszteri támadásokhoz hasonló eseteknek – közölte szerdán a német főváros rendőrsége. A feljelentést szexuális kényszerítés miatt tette egy nő, akit elmondása szerint több férfi zaklatott a pünkösdi karneválon – mondta egy szóvivő a Bild című lap jelentése szerint.

Magyar Menedék - Badiny

A rendőrség négy feltételezett elkövetőt ismer – három török és egy libanoni származású személyt – őket előállították, majd szabadlábra helyezték. A négynapos szabadtéri kulturális fesztiválon elkövetett más bűncselekmények miatt további hét férfit előzetes letartóztatásba helyeztek.

A 3 tunéziai, 2 marokkói és egy-egy líbiai és algériai gyanúsított a rendőrség szerint pénzt és mobiltelefonokat lopott, az áldozatok figyelmét az úgynevezett rátáncolással terelték el.

A rátáncolás viszonylag új bűncselekmény-elkövetési típus Németországban, örömittas táncnak és barátkozásnak álcázott csoportos utcai zsebtolvajlást jelent, az elkövetők jellemzően észak-afrikai “fiatalok”.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »