Norvégiában és Dániában is megugrott a fertőzöttek száma, de kevesen kerülnek kórházba

Október első két hetében 73 százalékkal nőtt a a koronavírus-fertőzöttek száma Dániában, a legsúlyosabban érintett régió a főváros, Koppenhága térsége volt. Norvégiában egy hét alatt 53 százalékkal emelkedett a szűrővizsgálatokon kimutatott pozitív teszteredmények száma.

Mindemellett mind a két skandináv országban alacsony szinten van a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma.

Dániában és Norvégiában is néhány hete oldották fel a járványügyi szigorítások zömét. A többi között eltörölték a maszkviselési kötelezettséget, illetve az oltási igazolvány felmutatásának szükségét az éttermekben, illetve múzeumokban.

Hírdetés

Norvégiában a felnőtt lakosság nagyjából 87 százaléka kapta meg a teljes körű védettséghez szükséges oltásokat. Dániában 75 százalékos ez az arány.

A fertőzöttek magas számával küszködő Tromsø városa csütörtökön ismét figyelmébe ajánlotta a helyi lakosoknak a távolságtartási szabályok betartását, a maszkviselést, illetve az otthoni munkavégzést.

Az 5,4 millió lakosú Norvégiában a járvány kitörése óta 204 730 a regisztrált fertőzöttek és 900 a kór halálos áldozatainak a száma. A csaknem hatmillió lakosú Dániában pedig 382 796 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 2709-en hunytak el a kórban.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »