Norvég buszokat vásárolt a váradi közlekedési vállalat

Hamarosan jól fűtött, Norvégiából vásárolt autóbuszokkal közlekedhetnek a nagyváradiak – jelentette be pénteken Csuzi István, a nagyváradi polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó OTL Rt. igazgatója.

A megyeszékhely közlekedési vállalatának igazgatója a dolgok szerencsés egybeesésének nevezte, hogy éppen a fagyos időszakban vásároltak Norvégiából 14 Volvo márkájú autóbuszt, amelyekkel nagyon meg vannak elégedve. Csuzi közölte, a váradi közlekedési vállalat olyan buszokat keresett, amelyek megkímélt állapotban vannak és tíz évnél nem idősebbek.

„15 500 eurót fizettünk darabjáért, ami igen kedvező árnak számít, ha azt nézzük, hogy egy új autóbusz mintegy 200 ezer euróba kerül. Azt gondolom, hogy jó üzletet kötöttünk, amellyel a következő hat évre megoldjuk a problémáinkat és az sem mellékes, hogy ezeknek a járműveknek sokkal jobb a fűtésrendszerük, mint azoknak a török buszoknak, amelyekkel most járunk” – idézte az Agerpres hírügynökség Csuzi Istvánt.

A kilencéves autóbuszok átlagosan 6 000 kilométert futottak. A járműveket két hét múlva helyezik üzembe. A buszokon 39 ülő- és 65 állóhely van. A kétajtós, alacsonypadlós buszokra mozgássérültek is könnyen fel tudnak szállni, és télen is kellemes hőmérsékletet tudnak biztosítani, mert a padló magasságában teljes hosszában fűtik.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »