Norbert Hofer: Politikai unióként megbukott az EU

Az Európai Unió politikai unióként megbukott, ehelyett inkább a gazdasági együttműködésre kellene összpontosítson – mondta Norbert Hofer, az osztrák Szabadságpárt tagja. Hofer szerint Ausztria nemsokára egy a brit kilépési referendumhoz hasonló népszavazást tarthat, ha az Európai Unió elkötelezett marad a további centralizáció mellett.

Magyar Menedék - Badiny

“Az Európai Unió saját alapértékeit kell tükrözze, és szorosabban együtt kell működjön gazdasági unióként, de a szubszidiaritás elve alapján… Az EU mint politikai unió – megbukott.” Hofer szerint Ausztria nemsokára egy a brit kilépési referendumhoz hasonló népszavazást tarthat, ha az Európai Unió elkötelezett marad a további centralizáció mellett.

Az osztrák politikus hozzátette; az Európai Unió tagállamai saját maguk kell eldöntsék, milyen szociális juttatásokat adnak a bevándorlóknak, emellett a központosítás helyett független döntéseket kell hozzanak a mezőgazdaság terén. A zsákutcába jutott politikai központosítás helyett az Európai Unió tagállamai inkább fokozhatnák az együttműködést bizonyos biztonságpolitikai kérdések terén – mondta.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »