Nőnapi üdvözlet

Bélteki Katalin, a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság egyik női aktivistája fogalmazott meg a nőnap alkalmából egy olyan üdvözletet, amely az elfogult, radikális feminista nőnapi propagandával szemben teremthet kontrasztot és amelyet örömmel adunk közre itt a Férfihangon is.

 

 

Hírdetés

Bélteki Katalin elkötelezett civilszervezeti aktivista, szerteágazó gondolatokkal és mondanivalóval. A Férfihang Civil  Társaság videóstúdiójába is többször tízoldalas jegyzettel és erőteljesen áradó közlési szándékkal érkezett, hogy felvegyük társszervezetünk, a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság munkájához készülő nőnapi üdvüzletét. Végül mégis egy olyan “ad hoc” gondolatmenet került rögzítésre, amely egy gondosan megtervezett beszéd helyett inkább a köznyelviség rétegein keresztül törekszik kommunikálni.

Elsősorban talán azt szükséges konstatálni, hogy Bélteki Katalin közlendői egy viszonylag erős antifeminista fókusz körül szóródnak. Felvetései erős kétségeket támasztanak azzal kapcsolatban, hogy a feminista mozgalom korunkban értékelhető társadalmi haszonnal kecsegtethet, sőt sokkal inkább egy olyan veszélyt sejtetnek, hogy a feminizmus parttalan és betemethetetlen lövészárkokat áshat a két nem közé. Katalin gondolatai szemmel láthatóan jelentős mértékben táplálkoznak a saját élethelyzetéből eredő tapasztalatokból, de ugyanakkor azért is érdemes azokat komolyan venni, mert a civilszervezeti aktivizmuson túl a hajléktalan ellátásban is dolgozó szociális asszisztensként reális képpel rendelkezhet a férfiak egyre inkább romló szociális és társadalmi helyzetéről. A Valódi Egyenlőségért Civil Társaság nőnapi üzenetében egy két lábbal a valóélet talaján álló nő szóltja meg nőtársait.

A Férfihang is az ő gondolataival kíván most boldog Nőnapot a hölgyeknek és az őket köszönteni kész uraknak!


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »