Nok: a tehetősebbnek lejt a pálya

A Pénzcentrum internetes portál szerkesztője szerint a tehetősebbeknek kedvez a kormány új otthonteremtési programja, a nemzeti otthonteremtési közösség. Hiszen az jut hamarabb lakáshoz, aki többet fizet.

Ráski Péter szerint a lakástakarék-pénztári befizetésekkel ellentétben a nokhoz befizetett összeget nem védi az Országos Betétbiztosítási Alap, így arra állami kártalanítási kötelezettség nem terjed ki. „Ez egy nagy különbség a befizetéseknél, hogy a lakástakarék pénztárakat, ugye mivel betétekről beszélünk, ezért OBA garancia védi 30 millió forintig, itt ez nincsen meg. Ezt egyébként ki is emeli a jogszabály, hogy OBA garancia nincsen. Nyilvánvalóan ez egy különbség a kettő rendszer között. Én azt gondolom hogy lakáscéltól függ az, hogy kinek melyik lehet jó” – fogalmazott Ráski Péter.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Mint ismert, Rogán Antal kabinetminiszter egy nap alatt keresztülverte a parlamenten a lakástámogatási rendszert kiegészítő ötletét. A nemzeti otthonteremtési közösség, azaz a nok szervezését a teljes ellenzék államilag legalizált pilótajátéknak minősítette. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »