Női példaképet keresnek 2022-ben is

Női példaképet keresnek 2022-ben is

Tudjuk, hogy nehéz időket élünk, de ebben a helyzetben még fontosabb a nők szerepe, az édesanyáké, a gondozóké. Ebben a nehéz időszakban is úgy érezzük, szükség van a példaképekre, így a Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás 2022-ben női példaképeket keres.

A Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás 2022-ban is keresi a felvidéki magyar női példaképeket.

Négy évvel ezelőtt Cséfalvay Ágnes és Bodnár Éva, egy évvel később Tóth Erika és Szobi Kerekes Eszter munkásságát ismerték el, 2018-ban Szvorák Zsuzsanna és Rácz Jolán, 2019-ben Szabóné Kozár Éva, Molnár Zsuzsa posztumusz és Bauer Edit a szervezet alapító elnöke kapták meg az elismerést, 2020-ban Klemen Terézia kapta a díjat, Tóth Klára munkásságát posztumusz értékelték kitüntetéssel. A 2021-es évben Szögedi Anna, Tornalja polgármestere kapott elismerést.

Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet? Olyan sikeres embert, aki bebizonyította nőként is lehet nagyot alkotni? Szeretné, ha mindenki megismerné a történetét? Sikereit? Az oda vezető utat?

Hírdetés

Bárkit lehet jelölni, akit méltó példaképünkké válhat. A javaslatokat 2022. április 15-ig várják. A kuratórium a jelölések beérkezése után dönt. A kuratórium tagjai: Gergely Papp Adrianna, Hervay Rozália, Kiss Beáta, Németh Gabriella Neszméri Tünde, Zupko Mária és Bauer Edit.

Az elismerést ünnepélyes keretek között Füleken adják át május végén (természetesen, ha ezt a járványügyi szabályok, intézkedések lehetővé teszik).

Várják a jelöléseket a [email protected] címre. Kérik, adják meg a jelölt elérhetőségeit (telefon, e-mail), és egy életrajzot, illetve egy legalább fél oldalas ajánlást várnak, amelyben kifejtik, miért javasolják az adott személyt a kitüntetésre.

Lehet az egy édesanya, egy vállalkozó, közéleti ember, regionális politikus, művész, író, pedagógus, kultúraszervező. A lényeg, hogy értékeket jelenítsen meg, hogy a környezete és a felvidéki magyarság felnézhessen rá, hogy valódi példaként szolgálhasson nemzetünk számára.

Kérik a jelölőket, hogy saját elérhetőségüket is adják meg.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »