Női kézilabda-vb – Döntőben az olimpiai ezüstérmes franciák

Női kézilabda-vb – Döntőben az olimpiai ezüstérmes franciák

Női kézilabda-vb – Döntőben az olimpiai ezüstérmes franciák 2017. december 16., szombat – 09:08 MTI2017. 12. 16., szo – 09:08 Sport Friss ikon Off Törzs

A svédek szereztek vezetést, de a franciák gyorsan átvették az irányítást, és hatékonyabb védekezésüknek, illetve pontosabb támadásaiknak köszönhetően ellenfelük szinte minden találatára kettővel válaszoltak. A 17. percben három, hamarosan pedig már négy góllal vezettek (10-6).

A Srí Lanka-i születésű Louis Sand gólja fordulatot jelentett, mivel lendületet adott a skandinávoknak, akik egy 6-0-s sorozattal megfordították az állást, és a szünetben 12-11-re vezettek.

A második felvonást a – nyolcaddöntőben a magyar csapatot búcsúztató – franciák kezdték jobban, ismét elhúztak négy találattal (19-15), de riválisuk innen is visszakapaszkodott (19-19). A rendkívül izgalmas hajrában a svédek többet hibáztak, a franciák éltek a lehetőséggel, és a tavalyi olimpiai döntő után a világbajnoki fináléba is bejutottak.

A mezőny legeredményesebb játékosa a svéd Natalie Hagman lett nyolc góllal. A Siófok francia irányítója, Estelle Nze Minko nem talált be, az Érd svéd balátlövője, Jamina Roberts ötször volt eredményes.

Hírdetés

A franciák ellenfele a címvédő és Európa-bajnok norvég csapat lesz a vasárnap délutáni, hamburgi döntőben.

Eredmények, elődöntő, Hamburg:
Franciaország-Svédország 24-22 (11-12)

korábban:
Norvégia-Hollandia 32-23 (17-10)
 

Bevezető Hamburg |

A francia női kézilabda-válogatott két góllal legyőzte Svédország csapatát a németországi világbajnokság pénteki második elődöntőjében Hamburgban.

Címkék Női kézilabda-vb Település / hely Hamburg Rovatoldalon kiemelt Nem kiemelt


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »