Női kézilabda MK – A Ferencváros után a címvédő Győri Audi ETO KC jutott döntőbe

Döntőben a címvédő Győr

A Ferencváros után a címvédő Győri Audi ETO KC jutott döntőbe a női kézilabda Magyar Kupában, miután 39-18-ra legyőzte a Dunaújváros csapatát a debreceni négyes döntő szombati játéknapján.

A győri együttes huszadik alkalommal szerepelhet a hazai kupasorozat fináléjában.

Eredmény, elődöntő:

Győri Audi ETO KC-Dunaújvárosi Kohász KA 39-18 (18-9)

lövések/gólok: 51/39, illetve 37/18
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 5/4
kiállítások: 8, illetve 6 perc

A bajnok győriektől Kari Brattset és Jelena Despotovic, a DKKA keretéből Bulath Anita, Takács Cecília, Jana Sustková és Hlogyik Petra hiányzott.

A vártnál is hamarabb eldöntötte a meccset az ETO, amely az első két újvárosi találatra a csapatkapitány Anne Mette Hansen vezérletével héttel válaszolt, és úgy tűnt, már a találkozó harmadánál tízgólos különbséget alakít ki. Erre végül nem került sor, mert a Dunaújváros is játékba lendült és egyre több sikeres támadása volt. Ambros Martín győri vezetőedző egy-két kulcsjátékosát pihentette a vasárnapi fináléra, így az egyébként kevesebb lehetőséghez jutó Háfra Noémi sok időt töltött a pályán, amit három góllal hálált meg.

A második félidő legelején már tíz gól volt közte, majd tovább nőtt a különbség, mert az újvárosiak ki nem kényszerített hibákkal is segítették ellenfelüket. Az utolsó percben már húsz volt közte, a vége pedig 39-18 lett.

Anne Mette Hansen nyolc, Linn Blohm hat góllal járult hozzá az ETO sikeréhez, Laura Glauser ötven (18/9), Amandine Leynaud negyven (15/6) százalékos védési hatékonysággal zárt. A túloldalon Matucza Gabriella és Krupják-Molnár Beatrix is négy gólt lőtt.

Hírdetés

A Ferencváros az első döntős

A Ferencváros döntőbe jutott a női kézilabda Magyar Kupában, miután 21-21-es rendes játékidőt követően hétméteres párbajban 4-3-ra legyőzte a Siófok csapatát a debreceni négyes döntő szombati játéknapján.

A fővárosi együttes 22. alkalommal szerepelhet a hazai kupasorozat fináléjában.

Eredmény, elődöntő:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Siófok KC 21-21 (11-12) – hétméteresekkel 4-3

lövések/gólok: 48/25, illetve 36/24
gólok hétméteresből: 11/9, illetve 11/8
kiállítások: 12, illetve 4 perc

A fővárosiak keretéből Bíró Blanka, Kovacsics Anikó, Julia Behnke és Alicia Stolle, a Siófok csapatából Csapó Kincső, Lakatos Rita, Simona Szarková, valamint Puhalák Szidónia hiányzott.

A dunántúliak a kapusuk lecserélésével már a kezdés pillanatától létszámfölényben támadtak, de nem jártak sikerrel, mert ellenfelük remekül védekezett és 3-0-ra ellépett. Az FTC a 14. percben a harmadik büntetőjét dobhatta, így magabiztosan őrizte előnyét, bár a különbség egy és három gól között mozgott. Maja Vojnovic egyre jobban védett, erre alapozva két perccel a szünet előtt a Siófok egyenlített, sőt – egy 4-0-s sorozat végén – első alkalommal a vezetést is átvette.

A második félidőben végig jól tartotta magát az egyre hatékonyabban védekező és türelmesen támadó Siófok. Az utolsó tíz, az utolsó öt, sőt az utolsó egy perc is döntetlen állásról kezdődött. Mindkét oldalon egyre több volt a hiba, így egyik csapat sem tudta kihasználni a másik rontásait. Mindkét kapus – Maja Vojnovic, illetve Janurik Kinga – hozzátette a maga bravúrját a hajrában. Az FTC elrontotta az utolsó támadását, ellenfele hat másodperccel a vége előtt időt kért, de ennyi idő alatt már nem tudott a hálóba találni, így hétméteresek döntöttek a továbbjutásról.

A párbajban Janurik Kinga kivédte Simone Böhme és Wald Kira lövését, így a Ferencváros került a vasárnapi fináléba.

A fővárosiaknál a holland világbajnok Angela Malestein nyolc, a német Emily Bölk hét, Klujber Katrin négy gólt dobott. A siófokiak közül Andjela Janjusevic hét, Debreczeni-Klivinyi Kinga hat góllal zárt.

A vasárnapi program:

a 3. helyért: Siófok-Dunaújváros 15.00
döntő: Győr-Ferencváros 17.45


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »