Női kézi-vb – Magyar-német: A csoportelsőség a cél

Női kézi-vb – Magyar-német: A csoportelsőség a cél

Németország válogatottja ellen dől el, hogy melyik csapat végez az E-csoport élén, és mely együttes visz magával több pontot a középdöntőbe. A német válogatott eddigi két csoportmérkőzésén fölényes győzelmet aratott Szlovákia, valamint Csehország ellen is, míg a magyar együttes mindkét ellenféllel szemben nagyobb harcra kényszerült, ez alapján semmiképp sem számíthat Golovin Vlagyimir alakulata egyszerű mérkőzésre – írja az mksz.hu. A találkozó ma este 20:30-kor kezdődik, a mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

A két nemzeti együttes legutóbb a tavalyi Európa-bajnokság középdöntőjében találkozott egymással, azon a mérkőzésen a németek a félidei kétgólos előnyükből az összecsapás végére magabiztos, hétgólos különbséget építettek ki. Ezzel szemben a 2018-as Európa-bajnokság középdöntőjében Nancy-ban végletekig kiélezett meccsen tudott a magyar válogatott egy góllal diadalmaskodni ellenfelével szemben.

Viszonylag kiegyenlítettnek mondhatók az erőviszonyok a két válogatott egymás ellen tétmérkőzésen elért eredményeit tekintve: 22 mérkőzésből 12 magyar, valamint 8 német győzelem született, két döntetlennel végződő találkozó mellett, a legutóbbi tíz összecsapásból pedig hatot nyert meg az ellenfél.

A két együttes játékosai jól ismerik egymást, hiszen a Ferencváros két játékosa, Emily Bölk és Alicia Stolle is a német keret tagja. Az európai kupasorozatokból ismerős SG BBM Bietigheim (Szikora Melinda együttese) négy, míg a BVB 09 Dortmund három játékosa áll Henk Groener szövetségi kapitány rendelkezésére ezen a világbajnokságon.

A magyar válogatott mérlege Németország ellen: 31 mérkőzés, 19 győzelem, 2 döntetlen, 10 vereség

Tétmérkőzéseken: 22 mérkőzés, 12 győzelem, 2 döntetlen, 8 vereség

E-csoport állása: 

Hírdetés

1. Németország 4 p (+22)

2. Magyarország 4 p (+9)

3. Csehország 0 p (-13)

4. Szlovákia 0 p (-18)

A középdöntőben négy hatos csoportban játszanak a résztvevők (I. csoport – Granollers: A-B csoportok továbbjutói, II. csoport: C-D csoportok továbbjutói, III. csoport – Granollers: E-F csoportok továbbjutói, IV. csoport – Torrevieja: G-H csoportok továbbjutói). A középdöntő csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A középdöntő mérkőzésnapjai: december 8., 10., 12. Negyeddöntők (Granollers): december 14-15. Elődöntők (Granollers): december 17. Döntő, bronzmérkőzés (Granollers): december 19.

mksz.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »