Női kapitány a kézilabda-vb előtt: "tíz nap alatt nagy változások is lehetnek"

Női kapitány a kézilabda-vb előtt: "tíz nap alatt nagy változások is lehetnek"

Golovin Vlagyimir bizakodó a december 2-án kezdődő viadal előtt, bár a szeptemberi rajt óta sokat fáradtak a nemzeti csapat játékosai.

A mezőny legjobbjai kerültek a világbajnoki felkészülés előtt kihirdetett keretbe – hangsúlyozta az InfoRádió Hetes című műsorában a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a decemberi, spanyolországi vb előtt.

Golovin Vlagyimir hozzátette: a nemzetközi porondon is szereplő játékosok a sorozatterhelés miatt nincsenek csúcsformában.

„Irányító poszton csak ketten vannak a többin hárman. Közülük kell kiválogatni azt a 18 játékost, aki a vb-re mehet. Aki a legjobb formában lesz, aki e rövid időn belül mutatja, hogy érdemes hívni, oda fog kerülni” – szögezte le.

Hogy erőnléti, technikai vagy taktikai hiányosságok vannak-e még, arról azt mondta, „mindennel kell majd foglalkozni”.

„Folyamatosan figyelem, hogy ki hogy teljesít.

Szeptemberben, amikor a bajnokság és a kupa elindult, például mindenki jó formát mutatott, de néhányan a legjobbak közül is elfáradtak” – mutatott rá a kapitány.

Golovin Vlagyimir azért örül a Ferencváros és a Győr formájának, rájuk a válogatottban is nagyon számít, de:

Hírdetés

„Azt is meg kell érteni, hogy ezek a játékosok a Fradiban és a Győrben is nagyjából 30 percet játszanak egy 60 perces mérkőzésen, ami hogy ha a válogatott mérkőzésein is így van, akkor a másik 30 percben valakinek pótolnia kell őket, ami nem egyszerű.”

Az edző szerint azonban a következő egy hét pont arra lesz jó, hogy mindenki pozitív élményekkel érkezzen a nemzeti együtteshez.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »