Nógrádi: megerősödve került ki a német kormány a koronavírus-válságból

Megerősödve került ki a koronavírus-válságból az Európai Unió soros elnökségét július elsejétől betöltő Németország – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Nógrádi György szerint Angela Merkel német kancellár kiválóan menedzselte végig a járványidőszakot. Németországban a betegek 85-90 százaléka felgyógyult, a nyolcezer körüli haláleset pedig kezelhető szint az ország méretéhez és az olasz vagy a spanyol helyzethez képest.

Hírdetés

Hozzátette: a német kancellár népszerűsége jelenleg közelíti az elmúlt évtizedek kereszténydemokrata vezetésének népszerűségét.

Arról is beszélt: július elsején Németország váltja Horvátországot az uniós elnökségben. Mottójuk ambiciózus: közösen ismét erőssé tenni Európát. Stratégiai céljaik között első helyen a koronavírus-járvány megállítása szerepel, ezt követi a gazdaság beindítása – ami kulcskérdés Németországban -, a Brexit következményei, a zöldek klímakövetelései, valamint a migráció – ismertette.

Nógrádi György hangsúlyozta: Németország a féléves elnökséget arra használná ki, hogy helyreállítsa “megcsappant tekintélyét” Európában, biztosítsa a gazdasági vezető szerepét, elsősorban Franciaországgal szemben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »