Nógrádi: itt a cél a minél több halott

Egyértelműen elkezdődött a német migránspolitika átgondolása, ami Merkel számára egyelőre nem akceptálható, de biztosan nem tartható az a helyzet, hogy a titkosszolgálatok mást gondolnak, mint a „nagypolitika” – mondta az M1-en a biztonságpolitikai szakértő.

“itt nem terroristákkal állunk szemben, ez háború, ahol a cél a minél több halott, a félelemkeltés, a “nagy merénylet”. ” – Fotó: afp

A hírek szerint Salah Abdeslam, a párizsi merényletek első számú gyanúsítottja márciusi elfogásáig legalább ötször fuvarozott ISIS-terroristákat Európába. A kudarccal egyre több nyugat-európai ország titkosszolgálata kénytelen szembesülni. Önkritikus mondatokkal ismerte el tévedését a németországi belső elhárítás is. Úgy fogalmaztak: nem ismerték fel az iszlamista terrorszervezet tevékenysége és a migráció összefüggéseit.

A legfrissebb hírek szerint Németországban is elkezdődött a migránspolitika átgondolása, ami Merkel számára egyelőre ugyan nem akceptálható, ám nyilvánvalóan tarthatatlan az a helyzet, hogy a német titkosszolgálatok mást gondolnak, mint az úgynevezett „nagypolitika” – jelentette ki az M1 szerda reggeli műsorában Nógrádi György, aki, mint mondta, személyesen ismeri a német elhárítás vezetőjét.

A biztonságpolitikus a műsorban emlékeztetett arra is: a német elhárítás vezetője kéthetente rendre elmondta, mennyit romlott a helyzet, és már azt is kijelentette: az Iszlám Állam nem gyengült, ellenkezőleg, előretört. Kimondta azt is – hangsúlyozta Nógrádi -, amit eddig országos vezető ritkán: itt nem terroristákkal állunk szemben, ez háború, ahol a cél a minél több halott, a félelemkeltés, a “nagy merénylet”.

Nógrádi kiemelte: a német elhárítás vezetője novemberben 740, ma már 1100 nyilvántartott terroristáról beszél Németországban, és a szám szó szoros értelmében naponta folyamatosan növekszik, hiszen a Németországba érkezett, egyedül álló fiatalokat az első naptól próbálják beszervezni. A német szakember, aki már korábban elismerte a politika és a szolgálatok tévedését, azt is hangsúlyozta: több tízezer emberről nem tudni, kicsoda és honnan jött, ami – tette már hozzá Nógrádi – egy aszimmetrikus háborúban életveszély, mert nem tudni, hol, mikor is ki támad.

Azt a hírt, hogy az amszterdami repülőtéren keddről szerdára virradó éjszaka pánikot okozott egy gyanús férfi, akit néhány óra múlva már el is engedtek, a szakértő úgy reagált: ez is azt mutatja, Európa az elmúlt hónapok eseményei után minden idegszálával figyelni kényszerül, és a legkisebb a történésre is rögtön reagálnia kell.

forrás: M1/Ma reggel / hirado.hu

The post Nógrádi: itt a cél a minél több halott appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »